Indische huizenroute in het Statenkwartier

Doe mee aan de Tong Tong Trail door  het Indisch Statenkwartier, een wandeling voor wijkbewoners door het rijke Indische verleden. In een vijftal huizen nemen we u terug in de tijd naar levens in het Statenkwartier die nauw verbonden waren met het voormalig Nederlands-Indië.

Wegens overweldigende belangstelling is dit evenement volgeboekt! De organisatoren streven ernaar in het najaar of volgend jaar nogmaals een ‘Indisch Statenkwartier’ te organiseren.

Indisch StatenkwartierEen gids voert u van het ene huis naar het andere, met onderweg aandacht voor nog meer ‘Indische’ huizen.

Leer meer over deze kant van de geschiedenis van onze wijk, luister naar muziek van de componisten Van den Sigtenhorst Meyer en Constant van de Wall, naar de verhalen over de schrijfster Maria Dermoût en de dichter Noto Soeroto, naar de wederwaardigheden van repatrianten en zeebaboes.
Natuurlijk ontbreekt de Indische lekkernij niet….

Met Vilan van de Loo, Henk Mak van Dijk , Wieteke van Dort, Yvonne Keuls, Bea Berens-Sleebos, Mw. De Bruyn-Ouboter (kleindochter van Maria Dermout), Ernest van der Hout, Martine Meijer.

Het aantal plaatsen is beperkt. En primair voor bewoners van het Statenkwartier. Dus meld u snel aan via info@statenkwartier.net onder vermelding naam, adres en aantal personen. Het programma begint om 11.30 ; meer informatie over startpunt en route krijgt u na aanmelding.

Deze wandelingen zijn gratis voor bewoners van het Statenkwartier. Woont u niet in het Statenkwartier, maar wilt u wel meedoen? Meld u dan aan via: http://tongtongfair.nl/statenkwartier/

Het ”Indisch Statenkwartier” is een initiatief in het kader van ‘100 JAAR STATENKWARTIER’ van buurtgenoten Ernest van der Hout en Martine Meijer uitgevoerd in samenwerking TongTong. Met dank aan het Wijkoverleg dat dit programma gratis aan buurtbewoners aanbiedt.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.