Herinrichting Willem de Zwijgerlaan / Frederik Hendriklaan op de lange baan

De gemeente wil het plan om een rotonde aan te leggen op de kruising Willem de Zwijgerlaan/Frederik Hendriklaan betrekken bij een groter plan voor het gehele gebied. Dat betekent uitstel van de herinrichting van deze kruising tot tenminste 2018.

Willem de Zwijgerlaan nuBewoners hebben overwegend een andere kijk op de herinrichting dan de ondernemers

Het inrichtingsplan, dat al dateert van 2015 werd overwegend positief ontvangen door de bewoners. De ondernemers dachten er echter anders over: de aanleg van de rotonde zou weinig ruimte laten voor andere functies en het winkelgebied zou in tweeën worden gesplitst vanwege de herinrichting.

Uitstel tot 2018

Voor de gemeente kennelijk genoeg aanleiding om nu met een geheel nieuw plan te komen waarbij vanaf 2018 het gehele gebied wordt opgeknapt. Dan wordt nl ook de riolering op de Fred compleet vernieuwd en gaat de weg van gevel tot gevel compleet open.

Vanaf september meer info gemeente over betrokkenheid wijk

Direct na de vakantie komt de gemeente Den Haag met nadere informatie en zal ook worden aangegeven op welke wijze de wijk wordt betrokken bij de nieuwe plannen. Onderstaand een link naar de brief die de bewoners mochten ontvangen.

brief gemeente aan bewoners

Wijkoverleg Statenkwartier stoort zich aan onzorgvuldige communicatie gemeente

Het Wijkoverleg is “not amused” uit de pers te moeten vernemen dat de gemeente de zaak nu op de lange baan schuift. Het wijkoverleg heeft zich steeds ingezet voor de al in 2015 toegezegde complete en verkeersveilige herinrichting van de Willem de Zwijgerlaan, inclusief de kruising met de Frederik Hendriklaan. Het wachten daarop gaat nu nog langer duren.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.