Help jij het Statenkwartier hartveiliger maken?

De meeste hartstilstanden vinden in en om het huis plaats. Daarom is het AED-team Statenkwartier op zoek naar huizen of gebouwen in deze wijk ze een AED (een apparaat dat ingezet wordt bij mensen die een hartstilstand hebben) aan de buitenmuur of het hek mogen bevestigen. Een plek waar deze apparaten dag en nacht bereikbaar zijn.

Help jij mee om het Statenkwartier hartveiliger te maken? Meld je dan aan als beheerder voor een AED!
Eind 2019 konden buurtbewoners uit het Statenkwartier plannen indienen ter verbetering van de wijk via Statenkwartier Begroot. Het plan om meer openbare AED’s in het Statenkwartier te plaatsen is één van deze winnende plannen.

Het is de bedoeling dat er in totaal vier nieuwe AED’s verspreid door de wijk worden opgehangen, waarvan er inmiddels twee geplaatst zijn. Door de AED te gebruiken kan het hartritme hersteld worden en levens gered worden. Met meer AED’s in de wijken worden er meer levens gered. Met ons plan is er altijd een AED binnen (de maximale) loopafstand van 7 minuten bereikbaar voor burgerhulpverleners.

Wat wordt er van je verwacht als beheerder?

  • Er wordt een AED tegen de buitenmuur of hek van uw woning of pand bevestigd door een installateur.
  • Je meldt de AED aan bij het reanimatie oproepsysteem dat werkt via 112. Zo kan hij gebruikt worden door burgerhulpverleners bij een hartstilstand. Jij hoeft hem dus niet per se zelf te kunnen bedienen om met jouw AED levens te redden.
  • Je ontvangt een AED met buitenkast en 10 jaar service en onderhoud door de leverancier.

Ben jij de betrokken wijkbewoner die beheerder van een AED wil worden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

AED’s daar red je levens mee!

Het AED-team Statenkwartier,
Femke, Artha en Nicole
E: femke@bpts.nl
M: 06-53 54 67 50

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.