Groenproject Statenplein

Bewoners van het Statenplein zijn samen met het wijkoverleg in gesprek met de Gemeente om het Statenplein veiliger, toegankelijker en groener te maken voor jong en oud. De bewoners hebben hun ideeën met het Stadsdeel Scheveningen gedeeld. De Gemeente is nu samen met een landschapsarchitect een plan aan het uitwerken voor een nieuw ontwerp. Binnenkort zullen de betrokken bewoners de eerste ontwerpen te zien krijgen.

Een make-over

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het Statenplein simultaan aan de herinrichting van het Statenplein een make-over krijgt waarbij er zowel op het Zuidelijke deel (aan de kant van de Eisenhowerlaan) als aan het Noordelijke deel gewerkt zal worden. Bewoners hebben aangegeven behoefte te hebben aan meer kwalitatief groen, een hek om het plein (zoals bijv. bij het Sweelinckplein) en daarnaast de mogelijkheden te verkennen om voor de jeugd wat speelplezier toe te voegen aan de pleinen. Te denken valt aan bankjes, een jeu de boulesbaan en natuurlijke sport en speelfaciliteiten die mooi in de bestaande omgeving opgenomen kunnen worden. De Gemeente heeft de ambitie om de twee delen van het Statenplein nog beter met elkaar verbinden en zoekt naar mogelijkheden om te komen tot een passend ontwerp wat ingepast kan worden binnen het beschermd Stadsgezicht en monumentenzorg.

3 antwoorden
 1. Gemma van Ree zegt:

  Helaas heeft door Covid nog geen voortgangsgesprek plaatsgevonden tussen Groenvoorziening en bewoners, maar hopelijk gaat dat snel komen. We kijken zo enorm uit naar een mooier, bloemrijker en omzoomd park op het prachtige Statenplein!

  Beantwoorden
  • Gemma van Ree zegt:

   Om eerlijk te zijn is een eventuele Jeu de Boules-baan op het Statenplein bedoeld voor de meer ‘volwassen’ Statenkwartierbewoners. Een mogelijkheid om samen een praatje te maken en een balletje te gooien.

   Een speeltuin voor de (jonge) jeugd gaat op het Statenplein sowieso niet komen vanwege de monumentale waarde. Daar wordt een andere plek voor gezocht.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.