Feest aan Zee Scheveningen enorme publiekstrekker

Themajaar Feest aan Zee, waarmee Den Haag het 200 jarig bestaan van badplaats Scheveningen viert, heeft in de eerste vier maanden bijna één miljoen bezoekers getrokken. Grote publiekstrekker was het iconische strandlandschap van Bruno Doedens, Ringen aan Zee, waar in een periode van 10 weken, ondanks het koude weer, 225.000 bezoekers naar kwamen kijken op de boulevard.

Foto: Floris Leeuwenberg SLeM

Met de Ringen aan Zee verkreeg onze stad internationale en nationale aandacht. De waarde van de vrije publiciteit van het feestjaar, waarbij dit kunstwerk vooral de aandacht had, wordt geschat op zo’n half miljoen euro.

Het feestjaar startte in december met Cool Event Scheveningen en op 1 januari officieel met de Unox Nieuwjaarsduik. De programmering bestaat uit tientallen festiviteiten van exposities, voorstellingen, sportevenementen en publiekstrekkers.

Hoogtepunt in de afgelopen maanden was zoals gezegd de zandsculptuur Ringen aan Zee. De twintig ringen vormden het decor voor onder andere de City Pier Night Walk, Earth Hour en Museumnacht Kids. In totaal zijn 225.000 bezoekers door weer en wind komen kijken naar de Ringen aan Zee. De programmering van Feest aan Zee zet vooral in op bezoekersspreiding in het hele jaar en dat heeft in de afgelopen vier maanden duidelijk vruchten afgeworpen.

Foto: Anne Reitsma

BonFire Beach Fest opende vervolgens het strandseizoen en trok met de tientallen strandfeestjes en spectaculaire vuurtuin 60.000 bezoekers. Op Koningsnacht en Koningsdag trok het festival The LIFE I LIVE 300.000 bezoekers, waarbij Feest aan Zee de programmering op het hoofdpodium op het Lange Voorhout verzorgde.

 

 

1 antwoord
  1. Fiorigia zegt:

    Ik geloof er niets van dat er 225.000 mensen naar de Ringen aan Zee zijn komen kijken. Dus alleen mensen die hiervoor naar Scheveningen kwamen. Ik vind het echt ontzettend weggegooid geld van de gemeenschap: 150.000 duizend euro!! Ik hoor alleen maar negatieve verhalen over de prijs van dit ringenspel en het resultaat. Dat er zoveel mensen langs gelopen zijn is te danken aan de City Pier Night Walk, Earth Hour en Museumnacht kids. NIET aan de ringen zelf!! Deze evenementen zijn er ook zonder deze ringen. Ik ga het aanmelden voor het programma: “weggegooid geld”. Als dit al niet gebeurd is. Maar in elk geval bedankt voor de goede foto want die kan ik nu gelijk doorsturen naar het programma.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.