Februari start aanleg ondergrondse restvalcontainer

Het heeft even geduurd, omdat juridische procedures meer tijd vergden en de aannemer vertraging had opgelopen in het Geuzenkwartier. Maar begin februari wordt dan toch een start gemaakt met de aanleg van ondergrondse restafval containers (ORAC’s) in het Statenkwartier. In totaal worden er 130 ondergrondse containers geplaatst.
De operatie is in drie delen geknipt. Eerst komt het gebied tussen Cornelis de Wittlaan, Van Boetzelaerlaan, Willem de Zwijgerlaan en Stadshouderslaan aan de beurt. Op 12 maart zijn hier alle bakken geplaatst en kunnen de bewoners hun vuilnis daarin kwijt. Daarna schuift het werkgebied op naar de andere kant van de Willem de Zwijger, tot aan de Prins Mauritslaan en Eisenhowerlaan; 16 april moet alles voltooid zijn. De rest van de wijk – tussen Doornstraat, Scheveningseweg en Eisenhowerlaan –is op 21 mei klaar. Op de genoemde data kunnen bewoners dus niet meer hun vuilnisbak of –zak op de stoep zetten: de vaste vuilnisophaaldag is dan definitief verdwenen.
Na de online wijkvergadering van 13 januari heeft Martin Fikke van het wijkoverleg Statenkwartier een brief naar de gemeente gestuurd met daarin alle opmerkingen die door bewoners zijn gemaakt. In het kort: de wijk heeft meer behoefte aan afvalscheiding, en dan met name voor plastic, maar ook containers voor gekleurd glas en elektrische apparaten zouden welkom zijn. Ook zouden bewoners graag willen zien dat de containers een sensor krijgen om te voorkomen dat de ORAC’s zo vaak vol zijn. Een antwoord is er nog niet, maar we houden u op de hoogte.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.