Evaluatie betaald parkeren bekend

Zojuist ontvingen wij een mail van wethouder Van Asten betreffende de uitkomsten van het betaald parkeren in onze wijk. Hierna is deze tekst van de mail van de gemeente integraal vermeld.

Beste lezer,

Zoals u hoogstwaarschijnlijk weet heeft er een evaluatie plaatsgevonden naar de beleving van bewoners en ondernemers over het betaald parkeren in het Haven- Staten- en Geuzenkwartier (HSG).

Afgelopen februari is op alle adressen in het Haven- Staten- Geuzenkwartier (HSG) een brief bezorgd met daarbij een enquêteformulier. Er zijn 10.915 formulieren verspreid. In totaal heeft 24% van de adressen meegedaan aan het onderzoek. Het college had voorafgaand aan het onderzoek bepaald dat de uitslag bij een respons van 35% en hoger bindend zou zijn.

Uit de evaluatie blijkt dat 58% van de mensen die reageerden voorstander is van een vorm van betaald parkeren. 42% wil het afschaffen. Daarbij blijkt uit tellingen dat de parkeerdruk in het Haven- Staten- en Geuzenkwartier na invoering betaald parkeren flink is gedaald en dat de overlast van zoekverkeer is verminderd. Het College heeft daarom besloten dat betaald parkeren in de wijken blijft. De uitkomsten van de evaluatie bieden wel mogelijkheden om verbeteringen door te voeren. Daarom gaan wij de komende tijd in overleg met organisaties van bewoners, winkeliers en bedrijven om te bezien welke verbeteringen doorgevoerd kunnen worden.

Voor de parkeersituatie op de Hellingweg is een apart onderzoek gehouden. Hier geldt op dit moment nog geen betaald parkeren en bewoners en bedrijven is de vraag voorgelegd of ook hier betaald parkeren moet komen. Van 54% van de adressen is een reactie ontvangen en een duidelijke meerderheid blijkt voorstander te zijn van het invoeren van betaald parkeren. Het College zal daarom op een nog nader te bepalen moment betaald parkeren invoeren op de Hellingweg.

Mocht u meer willen weten over de uitkomsten van het onderzoek, dan verwijs ik u graag naar het raadsinformatiesysteem van de gemeente Den Haag: https://denhaag.raadsinformatie.nl.

Typt u daar het Risnummer 302365 in en u zult toegang krijgen tot de documenten.

 

Mocht u naar aanleiding van deze mail nog andere vragen hebben, dan kunt u deze sturen naar parkerenHSG@denhaag.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Robert van Asten

Wethouder Mobiliteit

7 antwoorden
 1. John Straatman zegt:

  Begrijp ik hieruit dat een respons van 35 pct voor u bindend is en dat u zich bindt aan de respons van 24 pct?

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   De gemeente heeft zelf de bindende respons van 35% vastgelegd. Daar hebben wij totaal geen zegenschap over gehad.

   Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   De gemeente heeft zelf bepaald dat een respons van 35% voor de gemeente bindend is. Een respons van 24% is voor ons als Statenkwartier niet een percentage dat we als bepalend beschouwen om daar nog een inhoudelijke reactie op te geven. Dat is gewoonweg ronduit extreem laag.

   Beantwoorden
 2. G. Benerink zegt:

  Een zeer slechte en sturende enquête die bewust deze uitkomst moest opleveren. Zowel met de inhoudelijke vragen en dus antwoorden als het respons percentage kan de gemeente alle kanten open op. Uiteraard blijft het betaald parkeren. Inkomsten. Nu zal het waterbedeffect er wel voor zorgen dat de vogelwijk aan de beurt is.

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Het zal u bekend zijn dat wij als Wijkoverleg Statenkwartier niet gekend zijn in deze inhoud: een en ander ondanks toezeggingen al door de gemeente gedaan in maart 2018. Het Wijkoverleg distantieert zich dan ook volledig van de inhoud van deze enquete.

   Beantwoorden
 3. Robert zegt:

  Van de gemeente zojuist ene brief ontvangen d.d. 17 augustus met als onderwerp wijzigingen 2019. De jaarlijkse vergunning gaat omhoog van 37,20 (2018) naar 60 euro per jaar! De tweede vergunning gaar van 210 naar 270 euro.
  Het doel van betaald parkeren is toch altijd regulering van het parkeren in de wijk geweest en niet het innen van extra leges?
  Is dit aanleiding voor het wijkoverleg actie te ondernemen?

  Beantwoorden
  • Eindredacteur zegt:

   Wij hebben al meer dan voldoende actie ondernomen, ook wat betreft de hoogte van de vergunning. Wij krijgen steeds niet thuis. Duidelijk is dat de wethouder Financiën juist een groot voorstander is van deze heffing om de gemeentekas op peil te houden. Wij zijn het met u eens dat de parkeerheffing nu gebruikt wordt als een inmkomstenbron en daarmee oneigenlijk. Maar er is geen wettelijk voorschrift die de gemeente hiervan weerhoudt.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.