Ruim 5000 tegels gewipt op de Prins Mauritslaan

Er is nog geen uitzicht op een groene wandelpromenade van oost naar west op de Prins  Mauritslaan, maar binnenkort wordt het er wel weer groen! In de week van 3 april heeft aannemer Van Gelder de laatste tegels verwijderd en een mengsel van gras en bloemen ingezaaid. Links en rechts klinken ideeën van bewoners die samen met het groen aan de gang willen. Tegenover Prins Mauritslaan 160/162 is zelfs al een rood lint gespannen, om er zeker van te zijn dat het groen ook werkelijk opkomt!

door Marielle van de Ven, voorzitter Groene Kansen Statenkwartier

 

5000 stenen minder!

De afgelopen maanden is op de achtergrond flink gelobbyd door de Groene Kansen commissie Statenkwartier om de voormalige keerlus zo groen mogelijk te krijgen. In samenwerking met de omgevingsmanager vanuit de gemeente en Jasper Nagtzaam van de aannemer is dit ook werkelijk gelukt. Naar schatting liggen er nu zo’n 5000 tegels minder dan toen de tram nog door de laan reed! Dit dreigde even mis te gaan ter hoogte van de Paulus Buysstraat, omdat de verwijderde tegels weer terug werden gelegd. Gelukkig kon dat door alertheid van GKS en welwillendheid van betrokken partijen snel worden opgelost.

Kruising met de ‘Fred’ en Prins Mauritslaan Oost

De Groene Kansen commissie Statenkwartier (GKS) richt nu haar energie op een zo groen mogelijk kruispunt met de Frederik Hendriklaan en vergroening van het oostelijk deel van de Prins Mauritslaan. Als we de hele laan in oude glorie willen herstellen, zullen we onze handen nog wel even uit de mouwen moeten steken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.