Doneer je €190,- energietoeslag en help stadgenoten met verduurzamen

Energiecompensatie niet direct nodig? Schenk deze aan een stadgenoot in Escamp of Laak

In november en december ontvangt iedereen die een energieaansluiting heeft een energiecompensatie van de overheid van tweemaal €190,-. Heb je deze niet nodig? Dan kun je met dit bedrag mensen in Den Haag die te maken hebben met energiearmoede helpen om hun huis te verduurzamen. Zo zitten zij er deze winter ook warmpjes bij! Deze actie is een initiatief van bewoners uit het Statenkwartier dat wordt uitgevoerd in samenwerking met Energiecoöperatie Moerwijk en stichting Duurzaam Den Haag. Door mee te doen met de actie kun je dichtbij huis direct van betekenis zijn voor een ander.

Hoge energieprijzen komen hard aan

Veel bewoners uit de Haagse stadsdelen Escamp en Laak hebben geen geld om hun huis te verduurzamen. Sterker nog, door de hoge energieprijzen komen steeds meer van hen in financiële problemen. In samenwerking met Energiecoöperatie Moerwijk willen wij deze bewoners helpen. De mensen van de energiecoöperatie zijn op de hoogte van de problematiek die in Escamp en Laak speelt en ze hebben kennis van praktische maatregelen die op korte termijn en zonder al te hoge kosten de energierekening van deze mensen kunnen verlagen. Denk hierbij aan het plaatsen van radiatorfolie, tochtstrips en dikke gordijnen om warmte binnen te houden.

De onafhankelijke stichting Duurzaam Den Haag ondersteunt deze actie en zorgt ervoor dat het gehele bedrag dat u stort direct op de juiste plekterecht komt. Het bedrag dat u kunt missen, kun je storten op bankrekening Rekeningnummer NL34 RABO 0385 7702 86, ten name van Stichting Duurzaam Den Haag, onder vermelding van ‘project 190’. Via de Facebookpagina van Buurtenergie Statenkwartier geven we updates over deze actie.

Schenk jouw energiecompensatie

Direct storten kan via deze betaallink of scan de onderstaande QR-code om € 190,00 te betalen voor de actie ‘Donatie 190 Energiearmoede’.

Gebruik de Camera App op je telefoon. De QR-code is geldig tot 31 oktober 2024.

Dit project is een initiatief van bewoners uit Moerwijk en het Statenkwartier, maar donaties uit andere wijken zijn natuurlijk ook van harte welkom.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.