De Statige dames gaan uit eten (3): Hudson

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven.

Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, het schenken van vele soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

Hudson

In deze donkere dagen voor kerst zoeken de dames een knusse eettent. Niet te ingewikkeld, want de kerstdiners staan voor de deur, maar wel gezellig. Nou, dat is gelukt. Bij dit Amerikaans specialiteiten restaurant troffen we veel warmte, een smeltkroes van expats en kaaskoppen, en -niet te vergeten- heerlijke hamburgers in allerlei varianten. Het bargedeelte stond gezellig vol, alle tafeltjes, hoog en laag, zijn bezet.

IMG_0069We schuiven aan een hoge tafel aan. Allereerst testen we de warme nachochips met uien, cheddar en pittige jalapeños erover, dat is smullen. net zo lekker als in The States….Daarna werden de specialiteiten van het huis uitgeprobeerd: een truffelhamburger, een Barbeque Chicken Royale burger met uienringen en het gerecht van de dag, een Koreaanse spicy kipspies. Uiteraard wordt bij de burger de bijbehorende coleslaw geserveerd. Alles is heel smaakvol. De erbij geserveerde frietjes hebben een grappige v-vorm. Tenslotte laven we ons aan de cheese cake van het huis, een echte must hier. De koffie en thee wordt geserveerd compleetIMG_0070 met een oreokoekje.

 

Amerikaanse gastvrijheid

Het personeel is uiterst vriendelijk. Waar menig restaurantmedewerker in deze tijd door drukte onder stress gebukt zou gaan, blijven deze dames rustig en hulpvaardig. We krijgen alles vlot geserveerd, met een glimlach en de rekening is foutloos. En ze vertellen ook nog dat als je geen broodje wilt bij je burger, er 1 euro van de prijs afgaat.

Tip

De Statige Dames zijn hier zeer content. Daarom is onze tip: ga zo door!

De sfeer is lekker ontspannen, gezellig en informeel. Je kunt er terecht voor zowel (alleen) een drankje als voor een maaltijd, vlot of langduriger, net wat je wilt. 

De cijfers

Kwaliteit eten: 8

Bediening: 9

Prijs-kwaliteitverhouding: 10

Entourage: 9

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een 9.

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.