De Statige Dames gaan uit eten (23): De Javaan

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

De Javaan

Je bent er zo voorbij gelopen, daar op de Aert van der Goesstraat. Een kleine toko, ingeklemd tussen Gall & Gall en een Italiaans restaurant. Naast afhaalplek is het ook een klein restaurantje. Het buitenterras is – na de vernieuwing van de straat – groter dan het zaakje zelf. Een vrolijk dansend vuurtje verwarmt deze kille dagen het terras, het ziet er gezellig uit.

Specerijen

De heerlijkste geuren komen je tegemoet. We besluiten hier het begin van de avond een hapje te gaan eten. Kleine kaart, maar veel smaak, Javaanse keuken. We installeren ons in de gerieflijke met kussens uitgeruste stoelen en bank bij het haardvuur. Wijkgenoot Pierre Wind zwaaien we uit, hij prijst alles hier aan! Je kunt kiezen uit diverse soorten vlees en vis, diverse groenten, satés en bijgerechten. We nemen de nasi rames speciaal (€ 12,50 of € 13,50) in diverse samenstellingen: 2 groenten, 2 vlees, 1 satéstokje en rijst. Alles is vers bereid, zeer smaakvol en de oosterse specerijen zijn duidelijk te proeven. Het lekkerst is de saté, zo mals en lekker gekruid, daar komen we beslist een keer voor terug. Qua drank is kaart beperkt, er mag geen alcohol geschonken worden, maar met 0.0 bier en spa lessen we de spicy gerechten ook uitstekend.

Kortom een goede plek om een hapje te eten, ga vooral voor de saté. Kip (ook een pikante variant), gamba, rundvlees of geit (ja, de echte saté kambing!), ze hebben ze allemaal. Geniet ervan.

  

De cijfers

Eten 7, maar de saté steekt er ruim bovenuit.
Interieur 7
Bediening 7
Prijs kwaliteit 8

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.