De Statige Dames gaan uit eten (19): Walong

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven.

Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

Walong

Eén van de restaurants die niet is weg te denken van De Fred, is Walong. Sinds jaar en dag altijd open voor lunch en diner. Enige tijd geleden is er weer wat in de aankleding van het restaurant vervangen. Een fris behang en nieuwe stoelen sieren de zaak, het aquarium is verdwenen. Het afhaalgedeelte kent veel aanloop. Het restaurantgedeelte is ruim en kent een hoge doorstromingsgraad, waardoor je er altijd wel terecht kunt, zelfs op -in ons geval- de grote drukte op de avond van Halloween. Het personeel holt af en aan en kan de stroom van gasten net bijhouden. Onze ontvangst is rommelig als altijd maar niet minder hartelijk. We krijgen een net afgeruimd tafeltje toegewezen en bestuderen de nog altijd vuistdikke menukaart. We zijn blij dat de koks de nummers van zovele gerechten uit het hoofd kennen, wij hebben al moeite om enkele nummers te onthouden voor de bestelling.

Chinees eten zoals altijd

Van de dimsumhapjes proeven we de gestoomde garnalen en de rundvlees deeglapjes. Prima voorafje. Daarna banen we ons een weg door de uitgebreide menukaart en bestellen een vleesschotel (eend, geroosterd varkensvlees en mager spek), grote garnalen en paksoi. Ook die gerechten kunnen ons bekoren. We sluiten de maaltijd af met thee en cappuccino en nemen er een stukje spekkoek bij, dat heerlijk gekruid en sappig is.

Al met al een vlotte bediening bij een prima buurtrestaurant en heel betaalbaar. Geschikt voor alle leeftijden. Geen stek voor een avondvullend programma, maar goed geschikt voor een vlotte maaltijd met niet te veel poespas.

De cijfers

Eten 7

Interieur 6

Bediening 7

Prijs kwaliteit 7

De totaalscore komt daarmee op een kleine 7.

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

1 antwoord
  1. W.E.C. Bijleveld zegt:

    Goed, iets over Walong te lezen. Ik kan mij het pand goed herinneren met daarin tweede helft jaren veertig een kleine Indische toko en daarna een bescheiden oosterse eetgelegenheid.

    (25 jaar Statenkwartier, nu woonachtig in het veel te hoge noorden.)

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.