De Statige Dames gaan uit eten (16): De eetkamer van Scheveningen

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je met ons mee op stap?

De Eetkamer van Scheveningen

De naam doet anders vermoeden dan wat binnen geserveerd wordt. De dames was dit ook ter ore gekomen, dus dat moest geproefd worden! Dus waagden zij zich deze keer op fietsafstand van de wijk, naar Marcellisstraat 255a. De gastheer vertelt ons dat ze sinds acht jaar hier een restaurant draaien en dat ze aanvankelijk begonnen met carpaccio, spare ribs en een chocoladetaartje. Na een tijdje begon het bij de chef te kriebelen, hij ging steeds meer nieuwe technieken toepassen en zijn ze overgeschakeld naar een meer verfijnde keuken en culinaire insteek. Al in 2013 waren ze het beste restaurant van Den Haag. Hebben de dames onder een steen gezeten? De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat in- en exterieur niet doen vermoeden dat hier een dergelijk restaurant gevestigd is, je moet het echt weten. Hoewel nog een traditionele inrichting met veel bruin en een lange bar, oogt het restaurant warm en sfeervol. Het straalt rust uit.

 

Wijn en spijs

Na binnenkomst krijgen we een kleine amuse, een sapje van rode kool en yuzu, heerlijk fris.

Vervolgens neemt de keuken ruim de tijd om ons eten uit te serveren. De voorgerechten compenseren dit wachten ruimschoots. De dumplings met confit de canard (€ 14,25) en coquilles met paddenstoeltjes (€ 15,50) vallen zeer in de smaak en combineren goed met de Montgravet Sauvignon Blanc (€ 4,35 per glas) en de Cum laude Chardonnay (€ 4,35 per glas).

Als hoofdgerechten genieten we van een combinatie van runderwang en kabeljauw (€ 25,50) en een prachtig opgemaakt bord met rog in de hoofdrol, geflankeerd door diverse groenten (€ 25,50). We drinken er een soepele Sottano reserva van Shiraz en Malbec (€ 4,35 of € 20,50 fles) bij.

Het dessert is een spannende bol avocadoparfait (€ 9,25) en bij de cappuccino testen we de friandises (€ 3,50).

 

Verrassend culinaire plek, neem de tijd

De naam van het restaurant zet je makkelijk op het verkeerde been. Op basis van onze bezoek blijkt dit waarlijk een gastronomische plek. Neem de tijd als je hier gaat eten, maak er iets speciaals van. De rekening is niet hoog voor het gebodene. Je hebt zo een gezellig praatje met de gastheer. Hij vertelde ons ook nog dat ze overschakelen op menu’s variërend van 1 tot 6 gangen, dus voor ieder wat wils, ga het zelf eens onderzoeken!

 

De cijfers

Eten: 9

Entourage: 7

Bediening: 8

Prijs-kwaliteitverhouding: 9

De totaalscore komt daarmee gemiddeld op een ruime 8.

 

Over de Statige Dames

De Statige Dames zijn deskundige restaurantbezoekers uit het Statenkwartier, die de eetgelegenheden in de wijk aan een test onderwerpen. De namen zijn bekend bij de redactie.

2 antwoorden
  1. Paul Hoiting zegt:

    Volgende keer zouden jullie eens het verrassings menu moeten kiezen…dit doen wij reeds vele jaren….nog nooit teleur gesteld en inderdaad een pareltje in Scheveningen!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.