De Koekfabriek en World Forum The Hague gaan samenwerking aan

De Koekfabriek en World Forum The Hague zijn een samenwerking aan gegaan. Vanaf nu worden de koekjes bij World Forum The Hague gemaakt door De Koekfabriek. Koek van De Koekfabriek is niet alleen vers en overheerlijk, maar ook nog eens sociaal. De koek wordt namelijk gebakken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Afstand tot de arbeidsmarkt overbruggen

In 2013 startten enkele Utrechtse horecaondernemers De Koekfabriek. Gezamenlijk streven zij sindsdien naar een financieel gezonde werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, willekeurig welk maatschappelijke stempel zij dragen. Dit kunnen mensen zijn met een verstandelijke beperking, maar ook bijvoorbeeld asielzoekers met een verblijfsvergunning, mensen met autisme, ex-thuislozen of jongeren die tussen wal en schip zijn beland. In samenwerking met de lokale zorgpartner kijkt de Koekfabriek vooral naar wat mensen wél kunnen. Niet zozeer naar hun beperkingen. Voor de een is het een uitdagende en zinvolle dagbesteding. Voor de ander een leerwerktraject en hiermee een opstapje richting betaald werk.

“De samenwerking met de Koekfabriek sluit perfect aan bij onze visie om als organisatie een bijdrage te leveren aan de maatschappij. World Forum The Hague is al jaren actief op MVO gebied, zowel op lokaal als internationaal niveau. Met dit initiatief creëren wij een directe sociale impact” aldus Michiel Middendorf, General Manager World Forum The Hague.

Eerste stap naar openen van een Haagse vestiging

“Wij zijn ontzettend trots op deze nieuwe samenwerking. Naast de huidige vestigingen van De Koekfabriek, streven wij naar het oprichten van tien Koekfabrieken op andere locaties in Nederland in een tijdsbestek van drie jaar. Deze overeenkomst met World Forum The Hague is de eerste stap naar het openen van een Haagse vestiging” aldus Kristel de Krijger, Project Manager bij De Koekfabriek.

Kijk voor meer informatie over De Koekfabriek op: http://www.dekoekfabriek.com

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.