‘Couvéehuis blijft open!’

“We hebben u eerder geïnformeerd over de dreigende sluiting van het Couvéehuis. Het vorige college wilde fors bezuinigen op welzijn, en de Stichting Welzijn Scheveningen zag geen andere mogelijkheid dan sluiting van het ‘dure’ buurthuis in onze wijk. Het wijkoverleg Statenkwartier heeft meteen aan de noodrem getrokken. Dat niet alleen, we zijn als bestuur ook aan de slag gegaan om te onderzoeken hoe we het buurthuis op een andere manier zouden kunnen exploiteren. Allerlei opties zijn op tafel gekomen, zoals de aankoop van het gebouw met behulp van aandelen, het optichten van een coöperatie, de verhuur van de bovenste etages enzovoorts.  Maar twee ontwikkelingen hebben het tij doen keren. Allereerst is er rond de jaarwisseling een nieuw college gekomen, waardoor PVDA-wethouder Balster nu verantwoordelijk is voor ‘ons’ dossier.

Het tweede is dat ook het Statenkwartier geraakt is door de COVID-19. Ook in onze wijk is er daardoor een toename van huiselijk geweld en vereenzaming van mensen. Oftewel: een Couvéehuis is geen leuk speledingetje. Nee, een goedlopend buurthuis is broodnodig om ook het Statenkwartier prettig en gezond te houden; om ook voor de mensen die het moeilijk hebben een goede en veilige plek te bieden. Dat heeft wethouder Balster onderkend. De Stichting Welzijn Scheveningen is met een nieuw plan gekomen, en de gemeente Den Haag betaalt daar aan mee. Daarnaast is er op ons intiatief een voornemen om een coöporatie op te zetten, waarbij zowel welzijn, de vrijwilligers en het wijkbestuur in gezamenlijkheid de verdere exploitatie van het Couvéehuis vorm gaan geven. Dat plan moet nog worden uitgewerkt, dus daar kan nog van alles in wijzigen, maar het belangrijkste is: HET COUVÉEHUIS BLIJFT OPEN!! Dank aan iedereen die daaraan meegewerkt heeft. We hopen u snel weer te spreken en te zien.”

Marjolein de Jong, voorzitter wijkoverleg Statenkwartier

1 antwoord
  1. Ed in den Bosch zegt:

    Dat is een opluchting voor veel mensen, vooral ouderen, in de wijk. Hopelijk blijven ook de faciliteiten beschikbaar. Lof aan de voorzitter en haar bestuur.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.