Containertuintjes in de buurt

Hoe voorkom je dat mensen hun vuil naast de ondergrondse afvalcontainer (ORAC) zetten? Door er een containertuintje omheen te plaatsen. Uit een pilot vorig jaar in stadsdelen Segbroek, Escamp en Centrum blijken de tuintjes zeer effectief in de strijd tegen illegale bijplaatsen. En dus heeft de gemeente besloten om het aantal tuintjes uit te breiden. Verspreid door de hele stad komen er in de komende maanden 25 nieuwe afvalcontainer- of ORAC-tuintjes bij. Ook in het Statenkwartier zullen een aantal containertuintjes geplaatst worden.Het wijkoverleg is nauw betrokken. Zodra we weten waar de containertuintjes komen, zullen we dit laten weten

Het containertuintje is zo bevestigd dat de ondergrondse restafval container (ORAC) nog steeds zonder problemen kan worden geleegd. Naast het feit dat ze zorgen voor minder afval op de stoep, zorgen de tuintjes ook voor meer groen in de straat.

Voor deze nieuwe containertuintjes gaat de gemeente op zoek naar ‘coaches’ of ‘ambassadeurs’. De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg en voor het groot onderhoud. Voor ieder tuintje wordt er een beroep gedaan op omwonenden om de planten water te geven en te snoeien en af en toe het zwerfvuil op te ruimen. De containercoaches hebben ook een sleutel om een verstopping in de container te verhelpen en ze hebben een hotline naar de afdeling vuilophaal.

bron: Den Haag in het nieuws

foto: Valerie Kuypers

10 antwoorden
 1. Risma zegt:

  Beste, wij zijn woonachtig aan de Willem de Zwijgerlaan 41 kruising Frederik Hendriklaan. Wij zouden ook heel graag een containertuintje om de oracs voor onze woning willen.

  Met vriendelijke groetjes,
  Risma Baidjoe

  Beantwoorden
 2. Juul zegt:

  Leuk bedacht zo’n tuin! Maar die containers vaker legen zou een veel betere oplossing zijn! Het komt heel vaak voor dat de containers propvol zitten. Sta je daar met je vuilniszak s’avonds laat. 100 meter heen 100 meter terug met je stinkende vuilniszak…

  Beantwoorden
  • Redactie zegt:

   De Hyacintweg ligt niet in het Statenkwartier. Wellicht kunt je bij het Wijkoverleg Bloemenbuurt navragen of er ook daar containertuintjes komen.

   Beantwoorden
 3. Lisa zegt:

  Wij willen ook graag een containertuintje op de Prins Mauritslaan ter hoogte van nummer 49! De bewoners zijn zeker bereid om voor de plantjes te zorgen en een convenant te tekenen.

  Beantwoorden
 4. Margriet zegt:

  Hoek van Beverningkstraat/Boreelstraat
  Wij zouden het heel leuk vinden om een containertuintje te krijgen en te onderhouden.
  Een mooie uitbreiding van onze buurtplantjes.
  Waar kunnen we ons aanmelden?

  Met fleurige groet

  Margriet

  Beantwoorden
  • Redactie zegt:

   We nemen alle reacties mee naar de Gemeente. In de eerste fase zijn er 25 containertuintjes gepland voor heel Den Haag. We gaan als wijkoverleg ons best doen om er een aantal voor het Statenkwartier te bemachtigen!

   Beantwoorden
 5. Leana Julian zegt:

  Please could we have gardens around our bins??? Last weekend, once again, the bins were full and rubbish was dumped everywhere around them. And once again the seagulls got to them and the mess went everywhere. We love our street but this unsightly mess really makes it unpleasant for everyone. Please consider our street for lovely gardens!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.