Containertuintjes Geuzen- en Statenkwartier

In de afgelopen weken zijn op 5 locaties in het Geuzen- en Statenkwartier de zogenaamde containertuintjes rondom de Orac’s geplaatst: Boisotstraat/Boetzelaerlaan, Sint Aldegondeplein, Burgemeester van der Werffstraat, Kielstraat en Frankenslag.

Deze op maat gemaakte plantenbakken gaan met het legen van de ondergrondse containers mee omhoog. De containertuintjes worden door de gemeente geplaatst en onderhouden door buurtbewoners die een tuintje kunnen adopteren.

Ook in 2024 heeft de gemeente containertuintjes om te verdelen. Wil jij ook een containertuin om de Orac’s in jouw straat er wat vriendelijker uit te laten zien en wil je samen met je buren voor het onderhoud zorgen? Stuur dan een bericht naar groen@statenkwartier.net. Dan zetten we jouw locatie op de lijst die we in mei/juni kunnen indienen bij de gemeente. Later wordt er dan bekend gemaakt welke straten in aanmerking komen.
1 antwoord
  1. C.F.L.Suarez zegt:

    Ondergrondse afvalcontainers zijn een moderne oplossing voor afvalbeheer, ontworpen om onze straten schoon en geurvrij te houden. Hun effectiviteit is echter afhankelijk van een juist gebruik. Het is essentieel om afval in de container te plaatsen, niet eromheen, om te voorkomen dat ongedierte wordt aangetrokken en er onhygiënische omstandigheden ontstaan. Onjuiste verwijdering kan leiden tot boetes en taakstraffen, dus laten we ons milieu en onze buren respecteren door deze voorzieningen correct te gebruiken. Onthoud dat een schonere gemeenschap begint met onze acties.

    Underground trash containers are a modern solution to waste management, designed to keep our streets clean and odor-free. However, their effectiveness relies on proper use. It’s essential to place waste inside the container, not around it, to prevent attracting pests and creating unsanitary conditions. Improper disposal can lead to fines and community service, so let’s respect our environment and neighbors by using these facilities correctly. Remember, a cleaner community starts with our actions.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.