“Bouwen in en met de buurt”: tips van de gemeente Den Haag

De gemeente heeft een memo uitgeschreven over waardevol en effectief een bouwplan realiseren in uw wijk. Immers: een goede relatie met uw buren en rekening houden met elkaar zorgt voor een fijne leefomgeving en verhoogt uw woon- en leefplezier.

Onderstaande verwijzing naar dit gemeentelijk memo:

https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/wonen-en-bouwen/bouwen-in-en-met-de-buurt-.htm#

2 antwoorden
 1. Maarten Ruijters zegt:

  Allemaal leuk en aardig, zo’n memo, maar bij de Gemeente gaat men er van uit dat iedereen voortdurend het internet raadpleegt om te verifiëren of er bouwplannen bij hem of haar in de buurt zijn.
  Dat is natuurlijk niet zo, waardoor men doorgaans pas met zo’n plan wordt geconfronteerd als de bouwvakkers aan de slag gaan. Dan staat men voor een voldongen feit en is het te laat om nog te reageren.
  Uit eigen ervaring ken ik talloze gevallen waarbij omwonenden door een bouwplan in hun buurt onaangenaam worden verrast.
  De enige methode die werkt is die waarbij omwonenden per brief door de Gemeente actief worden geïnformeerd over bouwplannen in de omgeving.
  Een alternatief zou zijn dat de de bouwinitiatiefnemer de plicht heeft, – dus niet slechts geadviseerd wordt – omwonenden te informeren.

  Namens Stichting BAS (Bescherning Architectuur Statenkwartier)

  Beantwoorden
 2. Karel Wagemans zegt:

  Ik ben het voor 100% met Maarten eens. Die vergeet trouwens nog te melden, dat ingrijpende verbouwingen hier in de buurt meestal plaatsvinden in opdracht van projectontwikkelaars. En wat kan die het schelen, dat de buren overlast ondervinden? Die gaat het alleen maar om de centen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.