Bibliotheek in het Couvéehuis

Het Couvéehuis heeft al jarenlang een bibliotheek. Sinds enige tijd wordt de bibliotheek verzorgd door Sandra Tulen, vrijwilliger bij het Couvéehuis. Om de bibliotheek regelmatig aan te vullen, deed zij een verzoek om boeken te doneren. Daar werd enthousiast op gereageerd door bezoekers van het Couvéehuis en óók door bewoners van het Statenkwartier. Aangezien de grootte van de bibliotheek in het Couvéehuis beperkt is, is er een keuze gemaakt voor bepaalde categorieën bibliotheekboeken:

  • spanning/thrillers
  • Nederlandse literatuur
  • Nederlandse romans

Voor de vele boeken die wij wekelijks ontvangen en die niet passen in het assortiment van onze bibliotheek, wordt een andere bestemming gevonden. Zo worden nieuwe boeken en bijzondere boeken (denk aan kunstboeken, historische boeken etc.) onder andere via Marktplaats verkocht en de opbrengst komt ten goede aan leuke activiteiten in het Couvéehuis. Zo is afgelopen zomer van de boekenopbrengst een minibieb aangeschaft via Stichting Visie-R. Deze stichting ontwikkelt en begeleidt werkervaringsprojecten en arbeidsmatige dagbesteding voor haar deelnemers.

Natuurlijk hadden we ook een minibieb-kastje via de kringloop kunnen kopen, echter de gedachte achter de aanschaf via deze stichting is dat we het geld weer ten goede laten komen aan een sociaal project. Want als Welzijn Scheveningen staan we voor Elkaar kennen, elkaar helpen.

Tot ziens in de bibliotheek in het Couvéehuis!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.