Bewonersbijeenkomst m.b.t. NAVO-top

Statenkwartier (heel eventjes) in het centrum van de wereldpolitiek

Van 24 – 26 juni  2025 komen zo’n 45 regeringsleiders en hun ministers van defensie en buitenlandse zaken in onze buurt bij elkaar voor de Navo-top 2025.  Drie dagen lang staan we op het wereldtoneel, met in totaal zo’n 8500 gasten- waaronder duizenden journalisten- uit de hele wereld in onze buurt. Het wordt heel druk, en ook de beveiliging van het Wereldforum zal optimaal moeten zijn. Dit heeft zeker gevolgen voor de bereikbaarheid van het Statenkwartier en voor Zorgvlied. Er komen extra tijdelijke gebouwen, en daarvoor moeten enkele wegen langere tijd  worden afgesloten.  De Gemeente Den Haag is druk bezig met plannen voor het verkeer, en ook voor de optimale veiligheid van zowel de congresgangers als ook de wijk. Wij als bewoners horen die zo snel mogelijk, maar uiterlijk einde van dit jaar.

Deze top zal zelfs nog groter zijn dan de Nuclear Security Summit die in 2014 in Den Haag werd gehouden. Veel medewerkers van het Kunstmuseum kunnen nu nog met trots vertellen over de handdruk die ze van president Obama kregen tijdens zijn bezoek aan het toenmalige Gemeentemuseum! Ook de NAVO-top biedt weer een uitgelezen kans om onze stad en onze wijk te laten zien aan de wereld. Zo’n top past perfect bij Den Haag als Internationale Stad van Vrede en Recht!

De komende maanden zullen we elke maand een update geven over de gebeurtenissen in de wijk. We laten regelmatig betrokkenen aan het woord en geven – voor zover mogelijk – een kijkje achter de schermen van de NAVO-top. Zodat je weet wat er achter de (hoge) schermen in onze wijk gebeurt.

Bewoners bekijken de maquette waarop in donkerblauw de tijdelijke aanbouw te zien is
© Omroep West

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.