Bewoner in beeld: Straatinitiatief Van Beuningenstraat

Wie ben je en waar woon je in het Statenkwartier?

Ik ben Bas Sligting, 39 jaar en woon sinds drie jaar in de Van Beuningenstraat. Na de aankoop heb ik enorm verbouwd, ook wat betreft duurzaamheid. Het huis had label G en heeft na de verbouwing label B gekregen. Dat hebben we voor elkaar gekregen door isoleren, dubbel glas en zonnepanelen op het dak. Ik ben ondernemer en heb een bedrijf in communicatietrainingen. Ik heb een zoontje van 6. Hij zit op de Annie M G Schmidt School. En we hebben een poes, Anna. Daarnaast ben ik in maart verkiesbaar voor Partij voor de Dieren bij de gemeenteraadsverkiezingen en wil ik me, als ik raadslid wordt, met hart en ziel inzetten om Den Haag, en daarmee natuurlijk ook het Statenkwartier, nog groener en duurzamer te maken.

 

Wat betekent het Statenkwartier voor jou? Ik vind het Statenkwartier een van de leukste buurten van Den Haag. Fijne huizen, de buurt leeft door de Fred, dicht bij het strand en op 10 min. fietsen van het centrum. Het Statenkwartier biedt alles wat een wijk zou moeten bieden vind ik.

Wat vind je een goede ontwikkeling in de wijk?

 • Dat de Fred. is opgeknapt. Ziet er echt heel goed uit nu.
 • De ondergrondse restafvalcontainers die sinds kort overal zijn geplaatst. Omdat de meeuwen de zakken altijd openpikten scheelt dat echt een heleboel zwerfafval op straat. Heel fijn dat die bakken er nu zijn. Dat houdt onze mooie buurt schoon en voorkomt dat dieren ongewenst afval of plastic binnenkrijgen.

Wat kan er beter in de wijk?

 • Meer prullenbakken op de Fred.
 • In de straten waar nog geen bomen staan zouden bomen geplant kunnen worden. Ik heb het initiatief genomen om daar voor te zorgen in de van Beuningenstraat en twee weken geleden zijn er 6 bomen geplant in onze straat.
 • Meer groene daken en zonnepanelen. Als ik op het dak van mijn huis sta en uitkijk over het Statenkwartier zie ik heel veel lege, grijze daken. Die kunnen allemaal groen gemaakt worden en er kunnen zonnepanelen geplaatst worden. Zo kunnen we de buurt met elkaar vergroenen en verduurzamen. Ik wil daar, mede vanuit de Partij voor de Dieren heel graag een bijdrage aan leveren door bewoners en/of straat-initiatieven te helpen in dit proces.

Welke bewoner uit het Statenkwartier zou je beter willen leren kennen

Ik zou graag David van der Wal van het wijkbestuur beter willen leren kennen. Met elkaar kunnen we de vergroening en verduurzaming van het Statenkwartier misschien nog grootschaliger aanpakken en echt met elkaar, bewoners en straten aan de slag gaan om dit voor elkaar te krijgen.

Volgende maand laten we bewoner en bestuurslid van het Wijkoverleg David van der Wal aan het woord!
3 antwoorden
 1. Emma Wells zegt:

  Hoi ! Toevallig net jou stuk gelezen en dacht mss kan jij mij met informatie helpen.
  Ik wil ook de duurzaamheid van mijn huis op de Frederik Hendriklaan verbeteren. Ik wacht nu meer dan 2 jaren op Stedin om een slimme meter in mijn huis te installeren maar ze weigeren te komen vanwege dat er een oude elektrische aansluiting van huis naar de straat is. Er moet een ‘speciale team’ voor komen en ze weigeren dat in te plannen.
  Hoe kan ik verder ? Ik heb al contact met BES gelegd maar hoor ook niks. Ik denk dat ik niet de enige in de buurt is met deze probleem. Jammer omdat de energielabel van mijn huis heel slecht is. En ik heb geld en de wil om hier wat aan te doen.
  Gr
  Emma Wells

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.