Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Indische huizenroute in het Statenkwartier

7 juni 2015 @ 11:30 - 15:30

TONGTONG TRAIL DOOR HET INDISCH STATENKWARTIER

Ontdek het rijke Indische verleden van onze buurt

In een vijftal huizen nemen we u terug in de tijd naar levens in het Statenkwartier die nauw verbonden waren met het voormalig Nederlands-Indië.
Een gids voert u van het ene huis naar het andere, met onderweg aandacht voor nog meer ‘Indische’ huizen.

Leer meer over deze kant van de geschiedenis van onze wijk, luister naar muziek van de componisten Van den Sigtenhorst Meyer en Constant van de Wall, naar de verhalen over de schrijfster Maria Dermoût en de dichter Noto Soeroto, naar de wederwaardigheden van repatrianten en zeebaboes.
Natuurlijk ontbreekt de Indische lekkernij niet….

Met Vilan van de Loo, Henk Mak van Dijk , Wieteke van Dort, Yvonne Keuls, Bea Berens-Sleebos, Mw. De Bruyn-Ouboter (kleindochter van Maria Dermout), Ernest van der Hout, Martine Meijer.

Het aantal plaatsen is beperkt dus meld u snel aan via info@statenkwartier.net onder vermelding naam, adres en aantal personen. Het programma begint om 11.30 ; meer informatie over startpunt en route krijgt u na aanmelding.

Deze wandelingen zijn gratis voor bewoners van het Statenkwartier. Woont u niet in het Statenkwartier, maar wilt u wel meedoen? Meld u dan aan via: http://tongtongfair.nl/statenkwartier/

Het ”Indisch Statenkwartier” is een initiatief in het kader van ‘100 JAAR STATENKWARTIER’ van buurtgenoten Ernest van der Hout en Martine Meijer uitgevoerd in samenwerking TongTong.
Met dank aan het Wijkoverleg dat dit programma gratis aan buurtbewoners aanbiedt.

Gegevens

Datum:
7 juni 2015
Tijd:
11:30 - 15:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Gegevens

Datum:
7 juni 2015
Tijd:
11:30 - 15:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

DutchEnglish