Actie Maris College voor Daniel den Hoed Stichting groot succes

Maar liefst 20.000 euro hebben leerlingen van het Maris College opgehaald voor de Haagse Hoed, onderdeel van de Daniel den Hoed Stichting die onderzoek doet om kanker kansloos te maken.

Hoedenwedstrijd

Met enorm enthousiasme werden op de verschillende locaties van het Maris College acties georganiseerd: sponsorlopen die rond de 14.000 euro opbrachten, een markt met lekkernijen die verkocht werden, een wedstrijd wie de mooiste hoed ontwierp, om maar een paar zaken te noemen.

Een mooie ludieke actie was dat leerlingen voor vijf euro één dag hun hoed, muts of pet op school mochten ophouden. Dat is normaal gesproken natuurlijk niet toegestaan. En overal stond de Haagse (collecte) Hoed, waar tijdens de pauzes heel veel wisselgeld in gedoneerd werd. Het leek wel of de leerlingen expres niet meer gepast wilden betalen …

Zondag 1 oktober was er een grote familiedag op de Frederik Hendriklaan die in het teken stond van de Haagse Hoed. De locatie Maris

Winnares beste taart

Statenkwartier – gevestigd in de Antonie Duijkckstraat – was daar goed vertegenwoordigd. In de pannacompetitie werden de leerlingen tweede, daarna eindigden ze op de eerste en de derde plaats voor de mooiste hoeden, die later verkocht werden voor een mooi bedrag, en de eerste prijs voor de mooiste en lekkerste taart kon ook mee naar Statenkwartier.

Maar het indrukwekkendste moment was toch wel toen Nicole de Jong, locatiedirecteur van Maris Statenkwartier, namens alle locaties van het Maris College de cheque van 20.000 euro kon overhandigen. Veel kleine beetjes dragen bij aan een groot doel: samen maken we kanker kansloos.

Uitreiking cheque

Pannawedstrijd

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.