8, 9 en 10 juni: DuneArt bij Watertoren Scheveningen

De watertoren en de duinen er omheen bieden van vrijdag 8 tot en met zondag  10 juni 2018 een podium aan 40 kunstenaars. Dunea, beheerder van het duingebied tussen Monster en Katwijk, is ‘gastheer’. U bent welkom bij de opening en uiteraard ook op de andere twee dagen.

Het concept van DuneArt is om kunst en cultuur, natuur en muziek te verbinden op een bijzondere locatie. Het fraaie duingebied vormt meer dan een decor; kunstenaars gaan ter plekke aan het werk en laten zich inspireren door de omgeving.

Bezoekers zijn welkom om over hun schouder mee te kijken. Beeldhouwers, schilders, fotografen en filmers, ze zullen deze dagen allen op hun eigen manier een verbinding aangaan met de natuur om hen heen. Voor bezoekers die meer willen dan alleen toekijken, worden er iedere dag verschillende workshops gegeven. Ook podiumkunstenaars zijn ruim vertegenwoordigd; met onder meer gedichten en verhalen, muziek, theater en poppenspel komt een brede programmering voor het voetlicht.

Tot slot is gedurende deze drie dagen in de watertoren een expositie ingericht met werk van de deelnemende kunstenaars met als thema (hoe kan het ook anders?) WATER. Een buitenkans om deze imposante toren, die nog altijd in gebruik is, van binnen te bekijken.

DuneArt: 8, 9 en 10 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Zie www.duneart.nlvoor het programma en verdere informatie. DuneArt is vrij toegankelijk.

Bereikbaarheid

DuneArt vindt plaats rondom de watertoren van Dunea (hoek Harstenhoekweg/Pompstationsweg) midden in het duingebied van Scheveningen.

De locatie is niet per auto te bereiken.

Het beste kun je te voet naar de locatie komen vanaf de kruising Alkemadelaan-Pompstationsweg of Zwolsestraat-Harstenhoekweg. Ook per fiets goed bereikbaar.

Kom je per auto, dan kun je het beste parkeren in de parkeergarage van BKS parking aan de Zwolsestraat 426. Hier is ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Je kunt daarna lopend (5 min.) de watertoren bereiken.

Met openbaar vervoer stap je uit bij de laatste halte van tram 1 of 9, of bus 23 (Zwarte Pad). Daarna kom je na een korte wandeling bij de watertoren.

Voor mindervaliden, maar ook geïnteresseerden,  is er vervoer per elektrische auto aanwezig, beschikbaar gesteld door Preuninger (Hyundai-dealer), dagelijks van 10 tot 17 uur, tussen de parkeergarage aan de Zwolsestraat en de watertoren van Dunea.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.