11 november 18.30 uur LAMPIONNENOPTOCHT door de wijk

Onze LICHTWEEK opent met een grootse lampionnenoptocht van onze jeugd door de wijk! Maar natuurlijk zijn ook de ouderen uitgenodigd om mee te lopen in de optocht en om de kinderen te begeleiden.

We verzamelen op het Prins Mauritsplein om 18.20 uur en we vertrekken om 18.30 uur via de Frederik Hendriklaan, de Van Weede van Dijkveldstraat, het Statenplein, de Adriaan Pauwstraat, de Antonie Heinsiusstraat naar het Frederik Hendrikplein.

De bewoners op de lampionnenroute kunnen natuurlijk ook een lampion maken en deze voor hun raam zetten, om zo de feestvreugde verder te verhogen.

poster lampionnenoptochtMaak zelf je lampion met de gratis lampionbouwplaat

Doe mee en maak samen met uw kinderen een lampion met een lampionbouwplaat, ontworpen door architect en wijkbewoner Maarten Ruijters. Deze bouwplaat kunt u downloaden op deze website met de links onderaan dit artikel.

Het betreft:

  • Bouwplaat vierkant en driehoek: print zelf uw bouwplaat.
  • Handleiding: hoe de bouwplaat wordt gemaakt
  • Instructies: informatie over materialen en gereedschap
  • Varianten: ga de uitdaging aan en maak een complexe variant, zoals een ster!

U kunt de bouwplaat ook GRATIS afhalen van maandag t/m vrijdag bij de Printstudio aan de Willem de Zwijgerlaan 26c (op = op; er zijn 150 exemplaren gratis ter beschikking gesteld door de Printstudio). Verschillende scholen in de wijk zijn ook al druk bezig met het maken van lampionnen.

De verlichting voor de lampionnen die op de scholen worden gemaakt is een cadeau van sponsor Kaatje aan de Rein op de Fred. Mocht u toch nog extra verlichting voor de lampionnen nodig hebben: deze is op voorraad bij deze winkel.

Mooie cadeaus voor iedereen en extra prijzen voor de mooiste lampionnen

Op het Frederik Hendrikplein hebben we voor de kinderen met een lampion een lekkere versnapering (ter beschikking gesteld door het Haagsch Snoephuis) en een speciale Statenkwartier Sinterklaaskleurplaat. Het Museon geeft deze kleurplaat en een toegangskaart voor dit museum gratis aan ieder kind met een lampion. Verder hebben we natuurlijk ook prijzen voor de mooiste lampionnen. Kortom: er is meer dan genoeg reden om deel te nemen!

Op 20 november – tijdens de glas-in-lood avond – kunt u de lampion ook nog gebruiken als raamversiering.

In onderstaande bijlagen te downloaden:

Lampion INSTRUCTIES

Lampion HANDLEIDING

Lampion BOUWPLAAT DRIEHOEK

Lampion BOUWPLAAT VIERKANT

Lampion VARIANTEN

Tip: schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte bent van alle activiteiten in de wijk.

 

De organisatoren:
Jacintha van Beveren en Maarten Ruijters

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] ontwierp voor de lampionnenoptocht een prachtige lampion die door de kinderen in de wijk gemaakt kan worden met behulp van een […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.