Zon op Museon

De zelfstandige coöperatie ‘Zon op Museon’ is opgericht in 2015, op basis van een initiatief van de vereniging Buurtenergie Statenkwartier (BES). Het biedt wijkbewoners, die zelf geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of mogen plaatsen, de mogelijkheid zonnestroom te produceren. Dit zijn bijvoorbeeld bewoners van een flat of portiekwoning zonder eigen dak of waarbij de Vereniging van eigenaren (VvE) geen toestemming geeft voor plaatsing, of bewoners die huren. We maken gebruik van de postcoderoos regeling.

De 208 panelen met een vermogen van 53 kWp staan opgesteld op het dak van het onderwijsmuseum Museon.

Toenmalig directeur van der Sman en oud-burgemeester van Aartsen verrichtten de opening op 17 januari 2016.
De productie is online te volgen.
De opgewekte elektriciteit wordt naar rato verdeeld over de 32 deelnemers door energieleverancier Greenchoice. De administratie van de coöperatie, inclusief onderhoud en verzekering, is uitbesteed aan Zon op Nederland. De leden hebben hier geen omkijken naar.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan een nieuw project op een andere dak? Vanwege het baas zijn over uw eigen elektriciteitsvoorziening, het duurzame karakter en het aantrekkelijke financiële rendement? Wilt u een of meer panelen overnemen bij verhuizing van een van de huidige deelnemers? Meld u zich nu vrijblijvend aan als belangstellende door een e-mail te sturen en wordt wellicht ook de trotse bezitter van eigen zonnepanelen!

Actuele productie:

© Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier | Webdesign LOL Media Design en Twiet Creative