Online platform voor en door het Statenkwartier

Statenkwartier.net is een online platform: een website voor en door wijkbewoners en andere mensen die hier actief zijn: als ondernemer, winkelier of regelmatige bezoeker. Zo willen we uitgroeien tot een levendig podium met de volgende doelen: inspiratie bieden, betrokkenheid kweken bij het Statenkwartier en ideeën ophalen en delen.

Behalve via deze website dragen we deze onderwerpen uit via onze Facebook-pagina, de LinkedIn-groep Statenkwartier en via de nieuwsbrief (aanmelding rechts naast deze pagina).

Wijkredacteuren

Statenkwartier.net werkt met wijkredacteuren: ruim twintig enthousiaste bewoners en andere betrokkenen bij de wijk die vanuit hun eigen interesse en activiteiten publiceren over uiteenlopende onderwerpen in de wijk: wonen, historie, winkelen, evenementen, duurzaamheid en nog veel meer. Zo leggen we dwarsverbindingen met Buurtenergie Statenkwartier, Kunstenaars in het Statenkwartier, de wijkpolitie, de winkeliers en andere groepen die actief zijn in onze wijk.

De wijkredacteuren delen regelmatig hun ervaring en mening door een verhaal, foto of video te plaatsen op de site. Op deze manier leveren we een actieve bijdrage aan de wijk waar het nog prettiger wonen, werken en verblijven is.

Dat gebeurt allemaal op vrijwillige basis. Om de kosten te dekken maken we gebruik van de bijdragen van adverteerders.

Wil jij ook publiceren op Statenkwartier.net? Stuur een mail naar Marion Petit via info@statenkwartier.net, samen met enkele onderwerpen waarover je wilt schrijven of fotograferen. Een filmmaker is ook erg welkom!

Bijeenkomsten

De kracht van online bestaat bij de offline ontmoeting. Daarom organiseren we regelmatig bijeenkomsten voor wijkredacteuren en andere betrokkenen bij Statenkwartier.net om elkaar beter te leren kennen. Ook geven we schrijftips en praktische adviezen om te publiceren op deze website.

De website Statenkwartier.net is een initiatief van het wijkoverleg Statenkwartier. De webredactie is bereikbaar via info@statenkwartier.net.

Teksten, fotografie en vormgeving

Webdesign: LOL Media Design

Grafisch werk: Studio Eyal & Myrthe

Eindredactie website en sociale media: Rogier Bekkers

Eindredactie Statenkoerier: Menno de Groot

Foto’s torentjes: Maarten Ruijters

Vertegenwoordiger Wijkoverleg: Nuweira van Goens Youskine

Vertaler Engels: Sarah Wilson