Groen en duurzaamheid

Groen

Groen wordt steeds belangrijker voor  de kwaliteit van wonen in het Statenkwartier. Het wijkoverleg stimuleert initiatieven om meer groen in de wijk te planten. Als bewoner kun je meehelpen om extra groen voor je deur of in je straat te realiseren.  Er zijn al heel veel initiatieven en projecten waar je als bewoner bij aan kunt sluiten:

  • Via Duurzaam Den Haag loopt de campagne “Operatie Steenbreek”. Doel is om tuinen groener te maken, waarbij je een tegel kunt omruilen voor een plant. Heb je hier interesse in, laat het ons weten.
  • Groene daken en gevels. Met planten of vetkruid op je huis of schuur help je wateroverlast te beperken en zorg je voor een goede isolatie. Bovendien draagt meer groen in je buurt bij aan een gezonde, prettige leefomgeving . Via de gemeente Den Haag is soms ook subsidie beschikbaar.
  • Stadslandbouw: alles over lokale voedselteelt in en rond Den Haag.
  • Daarnaast is het mogelijk om een bewoners- of buurtinitiatief te starten. Het Wijkoverleg kan je hierbij helpen. Heb je vragen of ideeën, mail dan naar wijkoverleg@statenkwartier.net

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een breed begrip. Het Wijkoverleg zet zich op diverse manieren in om de wijk duurzamer te maken. De mogelijkheden zijn zeer divers en lopen uiteen van het stimuleren tot verduurzaming van woningen tot zaken als ondergrondse restafvalcontainers.

In de wijk organiseert Buurtenergie Statenkwartier (BES) drie maal per jaar bewonersbijeenkomsten, een wekelijks spreekuur op zaterdagmorgen in Doppio op ‘de Fred’ en geeft het als ‘BESte buurman’ energieadvies. Belangrijk uitgangspunt is de wens om als wijk uiteindelijk energieneutraal te zijn, comfortabeler te wonen en rekening te houden met het veranderende klimaat.

Subsidie aanvragen

Via de gemeente Den Haag zijn er allerlei vormen van subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van jouw woning. Op de website van Duurzame stad Den Haag vind je alle actuele subsidieregelingen.

© Copyright 2023 - Wijkoverleg Statenkwartier | Webdesign LOL Media Design en Twiet Creative