Kunst- en cultuuragenda juni

Er is in juni genoeg te doen in en rondom het Statenkwartier op het gebied van kunst en cultuur. Een greep uit het aanbod:

Wijkfestival Statenkwartier

Wanneer – Zondag 18 juni van 14.00 tot 22.00 uur
Waar – Frederik Hendrikplein
Wat – Het eerste wijkfestival van het Statenkwartier. Het festival staat in het teken van ‘circus’ en er is genoeg te doen voor jong en oud. Alle wijkbewoners zijn welkom en de toegang is gratis.

Art Nouveau festijn

Ook dit jaar is er weer een Art-nouveau festijn in Den Haag.Dit jaar is er ook weer een wandeling in het Statenkwartier. Gids Marcel Teunissen is zelfstandig architectuurhistoricus en gespecialiseerd in de Haagse architectuur en stedenbouw van de 19de en 20ste eeuw. Hij is bijna twintig jaar actief als onderzoeker, excursieleider, docent en publicist. Van zijn hand verschenen diverse publicaties, waaronder de boeken De Papaverhof van Jan Wils (2017) en 100 Jaar Nieuwe Haagse School (2018).

Ten opzichte van de wandeling van vorig jaar laat Marcel weer een ander interessant stuk van het Statenkwartier zien. Hij zal u leiden langs de Art Nouveau-architectuur die rond 1900 in het Noord-Oostelijke deel van het Statenkwartier werd toegepast, en wijzen op de vele prachtige bouwkundige details zoals balkons, erkers, torentjes, glas in lood, tegelwerk en planten – en dierenornamenten. Ook zal hij ingaan op het stedebouwkundige ontwerp van de wijk en de architectonische opzet van huizenblokken en panden.

Wanneer: za. 10 juni UITVERKOCHT
Aanvang: 10:30u. en 13:30u. (beide uitverkocht, extra wandeling op zondag 11 juni 2023
Wandeling duurt ca. 1,5u.

meer info over tickets en beschikbaarheid vind je hier

Museon-Omniversum

Cuba vertelt het verhaal van een land waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Tegelijkertijd staan er ingrijpende veranderingen op stapel. De levendige cultuur, koloniale architectuur en ongerepte ecosystemen van het land bieden een venster op de levendige sfeer van het eiland. Door de ogen van Cubaanse kunstenaars en historici zie je het land als nooit tevoren. Ontdek dit swingende eiland vol kleur, muziek en traditie.
Bekijk de complete agenda van Museon-Omniversum.

Kunstmuseum Den Haag

Hoe zit ons geldstelsel in elkaar? Wie hebben er invloed op? Werkt ons financieel systeem wel voor iedereen? Kan het ook anders, en hoe dan? Deze vragen staan centraal in De toekomst van ons geld; het nieuwste project van kunstenaar en cartograaf Carlijn Kingma in samenwerking met financieel economen Martijn Jeroen van der Linden en Thomas Bollen.
Bekijk de complete agenda van het Kunstmuseum Den Haag.

Fotomuseum Den Haag

De tentoonstelling School – Verliefd, verveeld, verslapen is naast een fotografische reis door 150 jaar onderwijs bovenal een ’trip down memory lane’ naar ieders eigen schooltijd. Om een scherper beeld te krijgen van wat deze periode zo onvergetelijk maakt, brengt deze tentoonstelling 150 jaar fotografie over school bijeen.
Bekijk de complete agenda van Fotomuseum Den Haag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.