Gratis reanimatiecursus in het Statenkwartier 15 oktober!

Het Statenkwartier heeft er 3 nieuwe AED’s bij. Met dank aan drie nieuwe beheerders!

U vindt ze ter hoogte van:

  • Van Boetzelaarlaan 31
  • Prins Mauritsplein 21a
  • Antonie Duyckstraat 155

In het hele Statenkwartier is er nu dekking van AED’s. Dit betekent dat er voor iedere bewoner een AED binnen de vereiste 6 minuten loopafstand is. Deze draagbare toestellen worden gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. En daarmee kunnen we levens redden.

We zijn nog op zoek naar een locatie en beheerder voor een vierde AED. Een huis of gebouw waar we een AED aan de buitenmuur of hek mogen bevestigen zodat ze dag en nacht bereikbaar zijn. Voor een goede spreiding, gaat de voorkeur uit naar een locatie in of nabij het Geuzenkwartier.

Ben jij die betrokken wijkbewoner die beheerder van een AED wil worden? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Reanimatiecursus

Om de nieuwe AED’s in de wijk goed te (leren) bedienen, is er op zaterdag 15 oktober van 10 tot 13.30 uur in het Couvéehuis een (gratis) reanimatiecursus voor wijkbewoners.

Ben je een betrokken wijkbewoner en vind je het leuk om samen met andere bewoners deel te nemen aan deze cursus? Laat het ons dan per e-mail weten via femke@bpts.nl.

Iedereen die een AED cursus heeft gevolgd kan zich bij hartslag.nu aanmelden als burgerhulpverlener. Je krijgt dan een oproep op uw telefoon bij een hartstilstand in de buurt. Je haalt dan de dichtstbijzijnde AED op start met reanimeren. Hoe meer vrijwilligers, hoe groter de kans dat er iemand kan reageren op een oproep.

Ga voor meer informatie over AED’s en burgerhulpverlening naar www.hartstichting.nl.

AED’s daar red je levens mee!

Het AED-team Statenkwartier,

Femke, Artha en Nicole
E: femke@bpts.nl
M: 06-53 54 67 50

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.