Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museumnacht & Kinder Museumnacht Den Haag

5 september 2015 @ 08:00 - 17:00

Zaterdag 5 september: Museumnacht Den Haag!

Zo’n 40 musea en andere culturele instellingen zetten op 5 september hun deuren wagenwijd open voor nachtelijk cultureel vertier. Rond het centrale thema ‘Open en Bloot’ is een groots programma samengesteld dat exclusief tijdens Museumnacht te beleven is.

Wij nodigen jou van harte uit om de spectaculaire opening in de Koninklijke Schouwburg bij te wonen en vervolgens een bezoek te brengen aan de deelnemende musea. Sluit de nacht af in het Paard van Troje tijdens de officiële afterparty!

Klik hier om je aan te melden. Je ontvangt dan een bevestiging en meer informatie over accreditatie.

PROGRAMMA-INFO:

Opening

De officiële opening van Museumnacht wordt sexy en gewaagd. De Koninklijke Schouwburg wordt omgetoverd tot een variététheater in jaren ‘30 stijl met een burlesk optreden van Miss Flora Gattina en een show van entertainer en zanger Sven Ratzke. Cabaret, zang en dans zorgen voor een extravagant spektakel op het podium. De opening start om 19.30 uur en duurt tot 20.00 uur.

Museumnacht

Na de opening starten de bijzondere programma‘s in alle overige deelnemende musea en culturele instellingen. Zo treden de Handsome Poets en Ellen ten Damme op in het Gemeentemuseum, luister je naar meesterlijke gedichten in de pendelende Poeziëbus van het Letterkundig museum en leer je naakttekenen in het Mauritshuis. In het Wilibrordushuis ontdek je hoe leven in een stadsklooster er anno 2015 aan toe gaat en in de Electriciteitsfabriek vindt een knetterende muziek performance plaats.

Kindermuseumnacht

Dat een museum ook voor kinderen vermakelijk is, blijkt wel tijdens de Kindermuseumnacht. Om 16.00 uur wordt de Kindermuseumnacht feestelijk geopend in de tuinzaal van het Gemeentemuseum. Van 16.30 tot 20.00 uur zijn bij alle deelnemende instellingen van de Kindermuseumnacht leuke, grappige, spannende of boeiende activiteiten te beleven. Kinderen kunnen bijvoorbeeld één dag helpen achter de schermen van het Klokhuis in het Humanity House, of kunnen verkleed op speurtocht gaan in het Muzee Scheveningen.

Afterparty

Smaakt de Museumnacht naar meer? Tijdens de afterparty in poptempel het Paard van Troje kan er op de nieuw verworven indrukken geproost worden. In de grote zaal zorgt Het Peruaanse Kleed voor diepgaande dansbaarheid met een mix van deep house & tech house en in de kleine zaal kun je vanaf 21.00 uur terecht bij New Wave City voor de beste new wave muziek uit de jaren tachtig.

PROGRAMMA

16.00 – 16.30 uur
Opening Kindermuseumnacht met Theaterkoor Dario Fo in de Tuinzaal van het Gemeentemuseum.

16.30 – 20.00 uur
Deelnemers van Kindermuseumnacht zijn Bibliotheek Den Haag, Gallerij Prins Willem V, Gemeentemuseum, Haags Historisch Museum, Humanity House, Huygensmuseum Hofwijck, Mauritshuis, Museon, Museum Beelden aan Zee, Muzee Scheveningen, Panorama Mesdag, Tweede Kamer der Staten–Generaal.

19.30 – 20.00 uur
Officiële opening in de Koninklijke Schouwburg. Adres: Korte Voorhout 3.

20.00 – 01.00 uur
Deuren van Haagse musea en instellingen zijn geopend tot diep in de nacht.

21.00 – 04.00 uur
Afterparty in Paard van Troje.

Klik hier voor het hele programma en meer informatie over Museumnacht Den Haag en Kindermuseumnacht.

Klik hier om je aan te melden. Je ontvangt dan een bevestiging en meer informatie over accreditatie.

Voor meer informatie:
Winkelman Van Hessen
Claire Vintges
cvintges@wvhcommunicatie.nl
070 – 416 16 16
Claire is tijdens Museumnacht te bereiken op:
06 – 11 23 82 30

Gegevens

Datum:
5 september 2015
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Gegevens

Datum:
5 september 2015
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
DutchEnglish