Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Koffieconcert in de Houtrustkerk

14 september 2014 @ 12:00 - 12:30

Zondag 14 september 2014 van 12.00 tot 12.30 koffieconcert in de Houtrustkerk, Beeklaan 535/hoek Houtrustweg Den Haag, door klarinettist Pierre Woudenberg en de Hongaarse pianiste Eva Szalai. Zij spelen werken van de Hongaar Leo Weiner (1885-1960)

Toegang vrij, collecte aan de uitgang.

Pierre Woudenberg studeerde klarinet aan het K.C te Den Haag en sloot deze studie af met de hoogste onderscheidingen, Prix d’Excellence en Fock-Medaille. Tijdens zijn studie was hij reeds klarinettist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarna, gedurende 25 jaar was hij eerste solo klarinettist van het Radio Filharmonisch Orkest. Als hoofdvakdocent leidt hij sinds 1975 een internationale klas van klarinetstudenten aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Solistisch trad hij op in uiteenlopend repertoire ,met diverse orkesten en dirigenten. Als een van de oprichters van het Schoenberg Ensemble (1974) is hij nog altijd actief in de nieuwe formatie met de naam ASKO|Schoenberg. Als kamermuziekspeler is hij regelmatig te beluisteren in kleine formaties zoals op 14 September a.s. in de Houtrustkerk. Op tal van LP’s, CD’s en DVD’s is zijn spel vastgelegd. Met zijn rijke ervaring als speler en docent wordt hij regelmatig uitgenodigd voor het geven van masterclasses in binnen- en buitenland.

Het programma op 14 september bestaat uit louter werken van de Joods Hongaarse componist Leo Weiner, 1885 geboren in Boedapest en aldaar overleden in 1960. Naast Bartok en Kodaly is het vooral Leo Weiner die internationaal bekendheid verwierf. Hij wordt weleens de Hongaarse Mendelssohn genoemd dankzij zijn opgewekte en quasi probleemloze schrijfwijze met veel klankfantasie in een over het algemeen klassieke vormwereld. Graag laat hij de Hongaarse volksmuziek doorklinken in zijn composities. Zijn oeuvre omvat een dertigtal werken , symfonisch ,kamermuziek, vioolsonates en -concerten, pianowerken , divertimenti en danssuites voor strijkorkest, etc.

Zijn Ballade op. 8 uit 1912 wordt wel gezien als het eerste Hongaarse werk met in de hoofdrol de klarinet. De andere te spelen werken zijn: Der traurige Hirt, Peregi Verbunk en Bauerntanz.

Gegevens

Datum:
14 september 2014
Tijd:
12:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Houtrustkerk
Beeklaan 535
Den Haag,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
14 september 2014
Tijd:
12:00 - 12:30
Evenement Categorie:

Locatie

Houtrustkerk
Beeklaan 535
Den Haag,
+ Google Maps
DutchEnglish