Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Feestelijke opening van de Bomenroute

19 juni 2015 @ 13:30 - 14:00

De prachtige notenboom in de tuin van het Museon is het startpunt van twee bomenroutes door het Statenkwartier. Op vrijdag 19 juni om 13.30 uur wordt het eerste boombordje van de routes feestelijk onthuld.

Leerlingen van de Duinoordschool zullen daarna als eersten een deel van een route lopen. In het kader van 100 jaar Statenkwartier zijn de bomenroutes bedacht door de groencommissie samen met het Wijkoverleg en het Stadsdeel Scheveningen.

De bomenroutes geven een overzicht van bijzondere bomen in de wijk en van bomen met een verhaal. Zo loopt een route langs de esdoorn van het OPCW, onderdeel van een monument voor slachtoffers van chemische wapens. Ook loopt een route langs een boom, die door wijkbewoners gered werd van omkappen en nu op het terrein van de Duinoordschool staat.

De groencommissie wil met de bomenroutes het belang van veel groen in de wijk onderstrepen en de aandacht vestigen op bijzondere bomen waarvan sommigen meer dan honderd jaar oud zijn.

Bijzonder is dat de bomen op de routes voorzien zijn van bordjes met een QR-code. Met behulp van een smartphone zijn zo historische foto’s van de bomen en hun omgeving te zien. Wijkbewoners kunnen de routes uitbreiden met hun eigen verhaal en/of foto’s via de website.

Plattegrond en tekst is ook te vinden in het juni nummer van wijkblad de Statenkoerier en op www.statenkwartier.net.

De bomenroute eindigt op het Prins Mauritsplein. Dit is nu nog een saaie plek met veel asfalt, maar hier wordt in het najaar een herdenkingsboom geplant met veel groen eromheen.
In lunchroom Tasty (op de hoek van het plein) is een ‘artist impression’ van de boom te zien. Deze ‘artist impression’ is gemaakt door Greta Cune, kunstenares uit onze wijk.

Gegevens

Datum:
19 juni 2015
Tijd:
13:30 - 14:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Groencommissie Statenkwartier

Locatie

Museon
Stadhouderslaan 37
Den Haag, 2517 HV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070-3381 338
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
19 juni 2015
Tijd:
13:30 - 14:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator

Groencommissie Statenkwartier

Locatie

Museon
Stadhouderslaan 37
Den Haag, 2517 HV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070-3381 338
Bekijk de site van Locatie
DutchEnglish