Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Den Haag Marathon

21 september 2014 @ 09:00 - 17:00

Op zondag 21 september om 09.00 uur start de tweede editie van Den Haag Marathon. We nodigen u van harte uit om te komen kijken langs het parcours en er samen een echt Haags hardloopfeest van te maken. We verwachten zo’n 1200 hardlopers, een mooie stijging ten opzichte van vorig jaar. Inschrijven kan nog steeds en ook op de dag zelf vanaf 07.30 uur.

Haags hardloopevenement
Den Haag Marathon is een evenement voor de stad, met gezelligheid en betrokkenheid, waar de loper centraal staat. Een stadsmarathon met allure vanwege de startlocatie op het Lange Voorhout en de finish op het altijd sfeervolle Plein. Het parcours is gevarieerd en gaat door het historische centrum van Den Haag en komt daarna langs het Vredespaleis, Scheveningen haven en over het strand naar Huis ten Bosch om te finishen op het Plein direct naast het Binnenhof. Daarnaast worden de waterposten verzorgd en bemand door Haagse instellingen en bedrijven.

Afstanden
Er zijn verschillende afstanden voor lopers. Er is een halve marathon van 21 km, een hele marathon van 42 en een ultramarathon van 60 km. De ultramarathon gaat ook door de historische Herenstraten van Voorburg en Rijswijk. Waarna de ultralopers ook finishen op het Plein. Nieuw dit jaar is de 2 km Tourist run, een korte loop dwars door het historische centrum.

Tijd en locatie
De start van de halve, hele en ultramarathon wordt om 09.00 uur gegeven door wethouder Baldewsingh op het Lange Voorhout. De Tourist run start om 09.30 uur op het Plein, waarbij elk kwartier een golf start om te zorgen dat iedereen prettig kan lopen. De finish voor alle afstanden is op het Plein.

Bereikbaarheid
Start en finish zijn op ongeveer 10 minuten lopen van Den Haag Centraal station. Vanaf station Hollands Spoor rijden tram 16 en 17 in minder dan 10 minuten naar halte Buitenhof, vanwaar het een paar minuten wandelen is naar start en finish.

Gegevens

Datum:
21 september 2014
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
www.denhaagmarathon.nl

Organisator

Stichting Den Haag Marathon
Telefoon:
070 - 785 42 36
E-mail:
info@denhaagmarathon.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Lange Voorhout

Gegevens

Datum:
21 september 2014
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorie:
www.denhaagmarathon.nl

Organisator

Stichting Den Haag Marathon
Telefoon:
070 - 785 42 36
E-mail:
info@denhaagmarathon.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Lange Voorhout
DutchEnglish