Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bewonersbijeenkomst BES in het Museon

18 april 2015 @ 15:00 - 17:00

- Gratis

Buurtenergie Statenkwartier (BES) organiseert op zaterdag 18 april een bewonersbijeenkomst in het Museon. U hoort dan alles over de aanschaf van zonnepanelen, op het eigen dak en als het eigen dak er niet geschikt voor is, op het Museon.

museon 1Door Robert Sandbergen

De zon begint weer aan kracht te winnen. Tijd voor een zonnepanelenactie! Vorig jaar hebben buurtbewoners een prachtige gezamenlijke inkoopactie op touw gezet die heeft geleid tot meer dan 80 nieuwe systemen op de daken in het Statenkwartier. Dat succes willen we dit jaar evenaren.

Wilt u gebruik maken van uw zelf opgewekte energie maar heeft u geen geschikt dak? BES stelt panelen beschikbaar op het dak van het Museon. Heeft u wel een geschikt dak? Doe dan mee aan onze inkoopactie.

Buurtenergie Statenkwartier (BES) organiseert op zaterdag 18 april 2015 om 15.00 uur een bewonersbijeenkomst in het Museon, Stadhouderslaan 37, in de zaal Studio.

Programma van de middag:

15.00 Inloop met koffie en thee in de kantine van het Museon. Voor de leden van de vereniging BES is er gelegenheid vragen te stellen over de resultaten en het jaarverslag 2014.*

15.30 Aanvang programma-onderdeel zonnepanelen

  • Zon op eigen Dak, uitleg van de gezamenlijke inkoopactie. Deze optie heeft de voorkeur als u een geschikt eigen dak heeft.
  • Zon op andermans Dak. U krijgt uitleg over de actie om panelen op het dak van het Museon te plaatsen met deelname van de wijkbewoners. Dit is een goed alternatief indien u geen (geschikt) eigen dak heeft óf u wilt geen panelen op uw eigen dak.

16.30 napraat met drankje en mogelijkheid tot inschrijving op de acties.

Als u nu al vragen heeft of van plan bent deel te nemen, stuur dan een mail naar buurtenergiestatenkwartier@gmail.com. Stuurt u dit bericht door aan buren en andere wijkbewoners, die ook interesse hebben. Hoe meer bewoners meedoen, hoe duurzamer de wijk wordt.

Zon op andermans dak

Als je een paar duizend euro te besteden hebt, is het zeer aan te raden om dit geld in zonnepanelen op je eigen dak te investeren in plaats van het op een spaarrekening te laten slapen. Niet alleen vanuit economisch perspectief, maar ook om een bijdrage te leveren aan duurzame energievoorziening.

Maar niet iedereen heeft een geschikt dak om panelen op te leggen. Bijvoorbeeld als je dak veel last heeft van schaduw of als je dak op het noorden is gericht. Of als je toestemming nodig hebt van je VVE en dat lukt niet of je ziet op tegen het gedoe. In al die gevallen is het nu toch mogelijk om zonnepanelen te kopen. Bij voldoende belangstelling kunnen we samen circa 200 panelen op het dak van het Museon leggen. Een aantal bewoners heeft vorig jaar al belangstelling getoond, dus geeft u zich op tijd op!

Graag tot ziens op 18 april in het Museon!

Pan(d)klare oplossingen voor comfortabel en duurzaam wonen.
Vereniging Buurtenergie Statenkwartier (BES) wil, samen met de wijkbewoners, het Statenkwartier voorbereiden op het jaar 2040. De gemeente Den Haag is dan CO2 neutraal. Daarom stimuleert en faciliteert BES duurzaamheidsinitiatieven in en voor de wijk om te komen tot duurzame en comfortabele woningen. BES draait op vrijwilligers en heeft geen commerciële doelstelling. Zie voor statuten, het jaarverslag of een inschrijving als lid de website www.buurtenergiestatenkwartier.nl.

Download hier het Jaarverslag 2014

Gegevens

Datum:
18 april 2015
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Buurtenergie Statenkwartier

Locatie

Museon
Stadhouderslaan 37
Den Haag, 2517 HV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070-3381 338
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
18 april 2015
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Buurtenergie Statenkwartier

Locatie

Museon
Stadhouderslaan 37
Den Haag, 2517 HV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
070-3381 338
Bekijk de site van Locatie
DutchEnglish