Klik hier voor
Archief
Categorieën

Bestuursleden

Het bestuur van het wijkoverleg behartigt de belangen van de wijk Statenkwartier. Kijk hier voor meer informatie over onze doelstellingen en het werkgebied.

Het voltallige bestuur is bereikbaar via wijkoverleg@statenkwartier.net en bestaat uit:

 

Marjolein de Jong (1959) is per 2018 de nieuwe voorzitter van het Wijkoverleg Statenkwartier. Zij, en haar partner Diemer, wonen hier sinds 1999. Op de Aert van der Goesstraat runden zij een restaurant, net als een hotel-restaurant voorheen in het Limburgse. Vanaf 2002 was zij lid van de Haagse gemeenteraad (d66), tot 2010 en van 2014-2015. Van 2010-2014 was zij wethouder in Den Haag, met als portefeuille Internationale Zone, Binnenstad, Cultuur en Toerisme. Als bewoner ( en als raadslid en later wethouder) van het Statenkwartier was zij altijd betrokken bij diverse zaken die de wijk aangaan zoals de musea en de Internationale Zone. “Dat kan ook nu handig zijn”, zegt ze. “Als voorzitter zit ik niet alleen voor en moet ik zorgen dat zaken goed lopen, maar onderhoud ik ook grensoverschrijdende contacten en ben ik verantwoordelijk voor het overleg met de gemeente. En al die zaken moeten goed gecommuniceerd worden naar de wijkbewoners”. 

“Er blijft altijd genoeg te doen in het Statenkwartier en het is hier zeker prettig wonen Maar waar het uiteindelijk om gaat is dat we oog houden voor de inwoners, kortom de menselijke maat. “

 

annelies van ewijk foto web Annelies van Ewijk (1965) woont met haar man Frank sinds 2003 in de wijk. Tijdens de jaren ervoor had ze vanwege werk in Den Haag al pendelend vanuit Engeland een pied-à-terre in de wijk. Toen ontdekte ze hoe dynamisch en veelzijdig het Statenkwartier was. Ze werkt als programmamanager bij de Provincie Zuid-Holland. Daarnaast houdt ze onder andere van lekker koken en wijnproeven en is ze al een aantal jaren actief als (mede-)organisator van het Walking Dinner in de wijk. Ze levert ook bijdragen aan ‘100 jaar Statenkwartier’.
Als secretaris wil ze het contact vanuit de wijk met de gemeentelijke overheid en andere belanghebbenden en tussen burgers onderling verder versterken. “Ik zie vanuit mijn werk hoe belangrijk dat is voor de leefbaarheid.”

 

Margot Houtaar (1967), woont sinds 2008 met heel veel plezier aan het Frederik Hendrikplein. Daarvoor heeft zij wel altijd in de buurt van het Statenkwartier gewoond.
Margot is getrouwd met Oscar en heeft drie kinderen: Duncan (17), Brent (14) en Chloë (7). Ze houdt erg van koken en gezellig met vrienden aan de lange eettafel zitten.
Ik ga nooit meer weg uit het Statenkwartier, denkt ze. Heerlijk om op vrijdag ‘naar de overkant’ te lopen om een wijntje te drinken of wat te eten. Op zaterdag naar de bakker en de slager of gewoon een rondje ‘Fred’ lopen.
Margot is directeur van Provite, een organisatie gevestigd aan de Groot Hertoginnelaan (dichtbij het Statenkwartier dus) die zich bezighoudt met B2B leadgeneratie.
Daarnaast is zij nog aandeelhouder in twee andere bedrijven, beide actief in marketing en sales.
Binnen het wijkbestuur gaat zij zich als penningmeester bezighouden met de financiën, maar ze is ook zeker van plan om mee te denken over ander zaken die er spelen in onze wijk.
Belangrijk is voor Margot om ook een maatschappelijke rol te spelen, hoe klein ook. Ze is dan ook erg benieuwd naar wat wij als wijkbestuur in Den Haag kunnen uitrichten.

 

Micha de Jong (1984) woont sinds 2010 in het Statenkwartier. Hij werkt bij het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) als consultant, waar hij zich bezighoudt met energiegerelateerde onderwerpen (met name duurzame energiebronnen). Daarnaast maak hij deel uit van een Europees onderzoeksproject, waarbij de weerbaarheid van steden ten aanzien van het veranderende klimaat onderzocht wordt. Micha beheert de portefeuille groen en duurzaamheid.  Hij ziet het als zijn belangrijkste uitdaging om de bewustwording, verantwoordelijkheid en inzet van wijkbewoners te vergroten. Voor zowel groen als duurzaamheid kan men zelf veel betekenen, maar Micha zal ook het openbare gebied goed in de gaten houden. Om de impact te vergroten wordt samengewerkt met initiatieven als BES (BuurtEnergie Statenkwartier) en andere wijken.

 

Rogier Bekkers (1952) woont sinds 2014 in de wijk. Maar het Haagse dateert al uit de jaren ’80 met de Archipelbuurt. Ook in het werk heeft Den Haag een centrale plaats sinds zijn studie rechten/ruimtelijke ordening. Hij was verbonden aan de Dienst Stadsontwikkeling. Bij Coopers & Lybrand adviseerde hij over de herinrichting van de discipline stedenbouw. En als projectdirecteur Rijksgebouwendienst was hij onder meer verantwoordelijk voor de huisvesting van het Libanon Tribunaal, ICC, Eurojust en de Franse ambassade. Meteen daarna is ook voor het wonen de blik weer op Den Haag gericht. Want waar elders dan in Statenkwartier vind je de combinatie van een stad aan zee, een wijk met een historisch karakter en een winkelgebied dat de binnenstad doet vergeten? Binnen zijn portefeuille verkeer en ruimtelijke ordening kent het kernteam dan ook meerdere disciplines. Centraal thema: behoud het karakteristieke van de wijk, zonder dat het een openluchtmuseum wordt. Want het Statenkwartier leeft en moet, nee: zál blijven leven.

 

Lydia Hogeling (1961) beheert de portefeuille  kunst en cultuur en woont vanaf 1997 in het Statenkwartier. Zij heeft in 2016 de route ‘Dichters Aan Huis in het Statenkwartier’ medegeorganiseerd. Als onderdeel van 100 jaar Statenkwartier initiëerde en verwezenlijkte zij met een clubje muzikale wijkbewoners de muziek- en componistenroute.
Beroepsmatig vervult Lydia een regionale en landelijke bestuursfunctie bij de Stichting Mentorschap: een professionele vrijwilligersorganisatie die de belangen behartigt van mensen die door een beperking wilsonbekwaam zijn. Wat haar drijft is de onderlinge betrokkenheid in de wijk. Het middel bij uitstek voor die onderlinge betrokkenheid is kunst en cultuur. Er gebeurt zoveel moois achter al die deuren. En als ze opengaan voor publiek leert iedereen én de wijk én de mensen beter kennen.

 

Marion Petit (1955) is een relatieve nieuwkomer in de wijk, maar voelt zich daardoor niet minder betrokken. Zij werkt als projectmanager bij de Rijksoverheid en heeft in het verleden diverse andere functies bekleed, waaronder die van communicatiemanager binnen verschillende organisaties. Marion beheert de portefeuille communicatie.”Ik wil bijdragen aan een goede informatievoorziening vanuit het Wijkoverleg naar de wijkbewoners. Daarvoor dient vooral het wijkinformatiebord en de Statenkoerier.Maar daarnaast wil ik vooral de onderlinge communicatie binnen de wijk stimuleren, tussen bewoners onderling; jong oud en/of expat. Daar biedt de website een prachtig platform voor. Bewoners kunnen er zelf hun mening geven en wijkredacteuren berichten er over nieuwe initiatieven, nieuws en achtergronden in de wijk.”

 

roos van dijk uitsnede 30744 Roos van Dijk (1954) woont al ruim 21 jaar in het Statenkwartier. Zij werkt als manager bij een organisatie voor Jeugd -en Opvoedhulp in Leiden. Daarvoor werkte ze 8 jaar in Den Haag, bij een instelling voor opvang en aanpak huiselijk geweld en de maatschappelijke opvang. Maatschappelijke betrokkenheid vindt Roos belangrijk. Zij doet dit nu onder andere in haar rol als toezichthouder bij Stichting Buddy Netwerk. Als bestuurslid van het Statenkwartier hoopt ze een bijdrage te leveren aan het behoud van een prettige woonomgeving in goede onderlinge verhoudingen. De brede portefeuille welzijn biedt hiervoor alle kansen. Bij voorkeur samen met (of in aansluiting op) reeds bestaande organisaties, zoals Welzijn Scheveningen.

 

Nieuwsbrief

Adverteerders
Snel naar:

© Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier