Klik hier voor

Archief

Categorieën

Verslavende substantie uit Sicilië bij de wijnclub Statenkwartier

door Frank van Ewijk

Sinds de Feniciërs meer dan 4000 jaar geleden de wilde druiven op Sicilië vervingen door uit het nabije oosten geimporteerde wijnstokken, staat het eiland bekend om zijn wijnproductie. Door een combinatie van de vruchtbare gronden van de Etna en de grote hoeveelheid zon mag je ook hoge verwachtingen van dit gebied hebben. We kozen het als thema voor de maandelijkse proeverij van Wijnclub Statenkwartier. Lees verder

Spanje Olé: heerlijke winterwijnen

Deze keer was de wijnclub te gast bij Monique, in het gloednieuwe appartement aan de Scheveningseweg, waar zo’n twee jaar tot gereedkoming op was gewacht. We hebben al die jaren meegeleefd, nu was het zo ver. We kregen een korte rondleiding en de oehs en ahs waren niet van de lucht. Prachtig uitzicht, groot terras en behaaglijk warm binnen.

Lees verder

Vacature bestuur Wijkoverleg: portefeuille Groen & Duurzaamheid

Nee, deze functie heeft qua bezetting nog niet de maximale termijn van zes jaar gehaald. Reden: onze huidige bestuurder, Micha de Jong, gaat verhuizen naar buiten ons Statenkwartier. Voor ons, ondanks zijn uitstekende inzet, alle reden om de vacature open te stellen. Een portefeuille met een groeiend belang, zo blijkt bij iedere bestuursvergadering. Want de aandacht voor een groen en leefbaar Statenkwartier is alom.

Uw reactie? stuur deze per mail naar Statenkwartier Wijkoverleg: wijkoverleg@statenkwartier.net

Lees verder

Vacature bestuur Wijkoverleg: functie secretaris

Vanwege het verstrijken van de maximale duur van een bestuursfunctie (zes jaar) komt binnenkort de functie secretaris Wijkoverleg vrij. Eenieder wordt uitgenodigd zijn/haar belangstelling aan te geven. De tijdsbesteding is ca 5-10 uur per maand. De secretaris neemt (uiteraard) deel aan de wijkvergaderingen van het bestuur en heeft daarbij een eigen inbreng.

Uw reactie? stuur deze per mail naar Statenkwartier Wijkoverleg: wijkoverleg@statenkwartier.net

Lees verder

Geld verdienen met je auto?!?

Op woensdagavond 28 november was er in het Couvéehuis onze halfjaarlijkse bewonersbijeenkomst. Onderdeel van het programma was onder meer een presentatie van MyWheels. Deze organisatie die zich richt op het delen van gebruik van auto’s heeft binnen de gemeente Den Haag een competitie gewonnen waarmee deze haar aanbod mag richten op onze wijk.

Lees verder

Haagse première kindervoorstelling ‘Ezelsei’ (5+)

‘Ezelsei’ is de tiende kindervoorstelling van theatermaker Arjan Kooman (1967). Vanaf zaterdag 15 december 2018 is deze nieuwe voorstelling te zien in Kooman’s Poppentheater in Den Haag. Een poëtische, muzikale voorstelling over een stormwind die de plannen van alle personages omver blaast. Lees verder

Nieuwsbrief

Adverteerders

© Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier