Klik hier voor

Archief

Categorieën

“Lock me up – free a girl”: bijzonder initiatief in Statenkwartier

Free a Girl bevrijdt wereldwijd jonge meisjes die gedwongen worden tot prostitutie. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes. Ook in ons Statenkwartier wordt op een bijzondere en indringende wijze aandacht gevraagd voor dit initiatief door een van onze wijkbewoners. Lees dus verder!

Lees verder

De Statige Dames gaan uit eten (13): La Boqueria

Er zijn veel gelegenheden in onze buurt waar je je smaakpapillen kunt laven. Maar het oog wil ook wat en de service moet goed zijn. En de prijskwaliteitverhouding is een belangrijke factor. Voor welke gelegenheid en welke keuzes er zijn voor geschikte restaurants in de buurt, dat is waarover we schrijven. Gezamenlijk bezitten we ruime eigen horeca-ervaring, culinaire kennis en scholing in gastvrijheid. De tafelmanieren, kostprijs van een gerecht, veel soorten bier en wijn, de salamander, stikstof en de Röner, ze kennen geen geheimen voor ons. Bovendien is er decennialange ervaring in Haagse etablissementen en vele restaurants in binnen- en buitenland. De dames weten dus waar ze het over hebben. Ruim in ervaring, jong van geest. Ga je mee met ons op stap?

Lees verder

“Facts and figures” van ons Statenkwartier

Wist u dat we inmiddels 9225 inwoner hebben in onze wijk? En dat het aantal scholen en kinderdagverblijven bovengemiddeld hoog is in onze wijk? En dat we met 186 m2 gemiddelde woningoppervlakte bovengemiddeld tot hoog scoren? Zomaar wat actuele cijfers van hoe onze wijk is samengesteld. Als dit voor u nieuw is: zeker doorlezen! En voor de statistici onder u geldt: check hierna wat u nog meer weet, of altijd al wilde weten.

Lees verder

Feest aan Zee Scheveningen enorme publiekstrekker

Themajaar Feest aan Zee, waarmee Den Haag het 200 jarig bestaan van badplaats Scheveningen viert, heeft in de eerste vier maanden bijna één miljoen bezoekers getrokken. Grote publiekstrekker was het iconische strandlandschap van Bruno Doedens, Ringen aan Zee, waar in een periode van 10 weken, ondanks het koude weer, 225.000 bezoekers naar kwamen kijken op de boulevard.

Lees verder

22 juni: ICT & Health World Conference World Forum

In navolging van de nationale e-healthweek vindt op 22 juni 2018 de jaarlijks terugkerende ICT & Health World Conference plaats in World Forum The Hague. De conferentie verwelkomt naar verwachting ruim 1500 deelnemers uit binnen- en buitenland en richt zich op innovatie in de zorg. Voor de organisatie van de conferentie is ICT & Health een partnership aangegaan met Gemeente Den Haag.

Lees verder

Nieuwsbrief

Adverteerders

Evenementen

Snel naar:

© Copyright - Wijkoverleg Statenkwartier