Klik hier voor
Archief
Categorieën

Indonesisch restaurant ‘Poetri Ajoe’ naar nieuwe locatie

Dinand Woesthoff, Tatjana Šimić en Erica Terpstra prikten er wel eens een vorkje mee. Indonesisch restaurant Poetri Ajoe (‘lief prinsesje’) is een begrip in het Statenkwartier en al meer dan 38 jaar gevestigd aan de Willem de Zwijgerlaan. Daar komt binnenkort verandering in. Het populaire restaurant zal vanaf 1 februari 2015 worden voortgezet op de Van Boetzelaerlaan 134. Waarom eigenlijk? Hoog tijd voor een gesprek met Gerard Tan en zijn charmante vrouw Maria Constanza, tevens eigenaresse van het restaurant.

Door Julia Holtes

poetri ajoe 1 smBuiten is het druilerig, maar gelukkig wacht binnen een warm welkom. De kleuren rood en zwart voeren de boventoon, een vitrine waar diverse gerechten zijn uitgestald en foto’s uit vervlogen tijden die het Indonesische karakter van het restaurant onderstrepen.

Gerard neemt nog even tijd om een vaste gast persoonlijk te begroeten voor hij samen met Maria bij mij aan tafel schuift. Ja, het is druk maar het gaat goed met het restaurant dat slechts 2 dagen per jaar gesloten is.

Sinds de overname van het restaurant van de heer Sih in juni 2012 zwaait de familie Tan de scepter. Gerard runde eerder van 1990 tot 2001 een kleine toko met voornamelijk afhaalmaaltijden en hij verzorgde de catering voor Indonesische verenigingen en tijdens Indonesische feesten. Cateren doet hij overigens nog steeds, zoals het verzorgen van Indonesische feestavonden en huis-aan-huis-feesten. “Onder andere voor de Erasmus Universiteit en voor de spelers van ADO Den Haag”, vertelt hij trots. Het bewijs hiervan, een groen-geel gesigneerd voetbalshirt, prijkt aan de muur van het restaurant.

Nieuwe locatie

Een kleine zelfstandige die moet wijken voor een AH vestiging? Is dat niet jammer?

“Wij hebben van begin af aan geweten dat wij uiteindelijk zouden moeten verhuizen”, aldus Gerard Tan. “Toen de tijd daar was zijn wij direct op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Het pand waarin tot februari van dit jaar Frans restaurant Rousseau was gevestigd zou vrijkomen. Wij zijn in onderhandeling gegaan en nu is het een feit. Wij moeten verder en kijken er erg naar uit om het nieuwe pand te betrekken.”
Poetri Ajoe 3 sm

Gasten

Kunnen vaste gasten Poetri Ajoe nog wel herkennen straks?

“Ja natuurlijk!”, zo belooft Gerard Tan. Ook op de nieuwe locatie kan men genieten van een mix van authentieke gerechten uit de Sumatraanse en Javaanse keuken. Gerard is wel van plan om de keuze aan gerechten uit te breiden. De specialiteit van het restaurant, vers geroosterde saté Kambing (bij Poetri Ajoe gemaakt met lamskotelet), zal zeker niet op de kaart ontbreken.

Qua sfeer en inrichting zal er ook niet heel veel veranderen. De nostalgische foto’s, zeer herkenbaar voor gasten met een Indonesische achtergrond, verhuizen gewoon mee.

Werken in het Statenkwartier

In tegenstelling tot veel van hun gasten wonen Gerard Tan en zijn vrouw zelf niet in het Statenkwartier. Hoe is het dan om te werken in het Statenkwartier?

Gerard Tan: “Het restaurant is 7 dagen per week geopend voor lunch en diner dus helaas blijft er weinig tijd over om te socializen met andere ondernemers in het Statenkwartier. Af en toe is er bijvoorbeeld geen parkeerplek en ontkom ik er niet aan om dubbel te parkeren. Aan de Van Boetzelaerlaan zal dit niet anders zijn. Het is prettig als mensen een beetje rekening met elkaar houden en begrip voor elkaar hebben.”

Het restaurant ligt straks wat minder in de loop. Gerard Tan heeft er echter alle vertrouwen in dat ook nieuwe gasten de weg naar Poetri Ajoe zullen weten te vinden en dat het success van het restaurant kan worden voorgezet.

Het interview zit er al weer op. Nog even op de foto. Er is niet veel tijd, de volgende gasten zitten al weer klaar.

   

  4 Reacties op Indonesisch restaurant ‘Poetri Ajoe’ naar nieuwe locatie

  • F.Topee schreef:

   Jammer van een A1 locatie naar buiten de route. Overigens hoort sate kambing van geit te zijn en niet van lamsvlees. Lamsvlees heeft andere smaak, soms een beetje amis.

  • Gerard schreef:

   Als u vaak saté kambing heeft gegeten dan weet u bijna 98% dat het van lamsvlees was en onze lamvlees is 100 % niet Amis. Vertelt u mij maar bij welk restaurant dat het echt van kambing is, dan ga ik mee eten.

  • kees Kottelaar schreef:

   gelukkig weer gevonden, zag de rode zonwering en deze kwam mij bekend voor dus zodra wij in de buurt zijn komen we weer eten Gerard groetjes Kees &Bea

  • B.Guttenberg schreef:

   Hallo,
   Wij hebben menig keer Poetri Ajoe bezocht en komen zeker daar weer eten, ondanks dat ikzelf in Bussum ben gaan wonen bij mijn vriendin, nu mijn vrouw. Wij zijn beiden zeer tevreden over Poetri Ajoe: het eten is uitmuntend. Net zoals in het voormalige Indonesisch restaurant Raden Ajoe aan de Lange Poten waar ik heb gewerkt.
   Wij wensen P.A zeker een langer verblijf op hun nieuwe locatie
   Veel succes

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Nieuwsbrief

  Adverteerders
  Snel naar:

   

  WIJKREDACTEUREN GEZOCHT!

   

   

  Vind je het leuk om te schrijven over wat er allemaal in de buurt gebeurt?

   

  Klik hier voor meer informatie.