Klik hier voor
Archief
Categorieën

Gele vuiliszakken: nog steeds gratis beschikbaar!

U heeft ongetwijfeld de meeuwen al weer gesignaleerd. Het hoort inmiddels bij het wonen in de directe nabijheid van de kust. Menigeen zal de wekker niet meer hoeven te zetten, want deze meeuwen zijn echt “vroege vogels”. Maar waar wel uw actie nodig is: de vuiliszakken!

Het verschil is duidelijk

Een beetje wijkbewoner weet dat de bekende grijze zakken een geliefkoosd doelwit zijn voor een tussendoor hapje bij de meeuwen. Eenmaal opengetrokken met hun vlijmscherpe snavels (en het zijn doorzetters) komt vaak de complete inhoud van een zak op straat te liggen. Met als gevolg nog meer meeuwen die aanschuiven voor de dis.

Maar ook als u geen plaats heeft voor een container, kunt u daar heel eenvoudig en diervriendelijk wat aan doen: de gele vuiliszak. Geel is een kleur waar meeuwen een grondige hekel aan hebben. Bovendien zijn de gele zakken extra stevig. Kortom: een eenvoudige en heel effectieve oplossing.

De wijkorganisatie heeft een groot aantal pakketten met rollen gele zakken weten te regelen. U kunt per huishouden twee rollen afhalen na een mail te hebben gestuurd naar wijkoverleg@statenkwartier.net De wijkorganisatie neemt dan met u contact op voor een afhaalafspraak.

Natuurlijk kunt u ook langsgaan bij het Stadsdeelkantoor Scheveningen, Badhuisweg 303. Maar denk er dan wel aan dat u daar alleen gedurende kantoortijd terecht kunt.

Blijft deze situatie nu jaar in jaar uit? Nee, maar het zal nog wel enige tijd voortduren. Ook ons Statenkwartier krijgt uiteindelijk zogenaamde ORAC’s: ondergrondse restafvalcontainers. Dat zal dit probleem van meeuwenoverlast definitief doen verdwijnen.

   

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Nieuwsbrief

  Adverteerders
  Snel naar:

   

  YoWindow.com Forecast by yr.no

   

  WIJKREDACTEUREN GEZOCHT!

   

   

  Vind je het leuk om te schrijven over wat er allemaal in de buurt gebeurt?

   

  Klik hier voor meer informatie.